Nordea kutter gebyr på aksjehandel

Nå blir det billigere å handle aksjer i den nordiske storbanken.

– Vi ønsker å gjøre det attraktivt for flere å spare i aksjer, sier adm. direktør Snorre Storset i Nordea Norge.Nordea senker minsteprisen for aksjehandel fra 95 kroner til én krone for handel i norske og nordiske aksjer, ifølge en pressmelding.Dermed blir bankgiganten billigst i Norge på aksjehandel på nett og aksjesparekonto, skriver banken i meldingen.- Tradisjonelt har de fleste holdt seg til aksjefond når det kommer til sparing. Vi ønsker å gjøre det enklere å spare eller investere også i enkeltaksjer, uten at gebyret skal være et hinder, sier Storset.Når det gjelder kurtasjen blir denne satt ned fra en sats på 0,05 prosent til 0,04 prosent, og i tillegg innføres det en makspris på 99 kroner.Videre fjernes årsavgiften for kontohold for kunder med aksjehandel på nett og aksjesparekonto.- Med dette blir vi billigst i landet på aksjehandel på nett. Dette blir gunstig både for de som handler mye, men også de som handler lite aksjer eller bare ønsker å forsøke å handle aksjer, sier Storset.


Les også