Nordea tror ny BW-deal gir stor verdi for aksjonærene

Foto: BW Offshore

BWO-analytiker er positiv til selskapets siste avtale.

BW Offshore annonserte i dag detaljene i transaksjonen med ICBC knyttet til «BW Catcher»-FPSOen.BW Catcher Ltd har utstedt preferanseaksjer med preferanseutbytterett til ICBCL for et totalt beløp på 275 millioner dollar, og dette er den første transaksjonen under samarbeidsavtalen mellom BW Offshore og ICBCL, som ble inngått i april i år.Nordea Markets mener i sin siste oppdatering at handelen er svært god for BWOs aksjonærer«Transaksjonen verdsetter egenkapitalen i Catcher-prosjektet til 917 millioner dollar, sammenliknet med den implisitte verdien på rundt 350 millioner dollar i den nåværende aksjekursen, og den bokførte verdien på 400 millioner. 550 millioner dollar i ekstra verdi over den implisitte prisen tilsvarer 24 kroner pr aksje. Selv om dette er en preferanseaksjehandel og ikke sammenlignbart med et salg, burde avtalen legge til betydelig verdi for aksjonærene i dag», skriver analytiker Morten Nystrøm i Nordea, ifølge TDN Finans. BWO-aksjen er så langt opp 3,83 prosent i dagens handel til 29,80 kroner.