Nye rekorder på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 819,40 tirsdag, etter en oppgang på 0,19 prosent.Indeksen har dermed satt ny sluttrekord.I løpet av ettermiddagen var indeksen oppe i 821,45, som er ny intradag all-time high. Det ble omsatt aksjer for fem milliarder kroner.Utviklingen er i kjølvannet av gårsdagens rekorder på Wall Street, børsoppgang i Asia og en offensiv oljepris.OljeprisenBrent-oljen er ved børsslutt ned 0,87 prosent til 63,71 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,58 prosent til 57,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.«Økt bekymring over hva som skjer med den politiske stabiliteten i Saudi-Arabia etter helgens arrestasjoner av blant annet 11 prinser anklaget for korrupsjon bidro i går til å sende oljeprisen opp over USD 64 dollar fatet. Oppgangen i oljeprisen bidro til å trekke særlig energiaksjer opp og til nye rekorder på Wall Street», skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.HSBC nedgraderte sin anbefaling på Statoil til hold fra kjøp. Meglerhuset beholder imidlertid kursmålet på 175 kroner.Statoil sies å revurdere valget av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering som foretrukken kandidat til å levere skrog og boligkvarter til Johan Castberg-FPSOen. Kontraktstildelingen var ment å skje 1. november, men da det har vært nødvendig å revurdere beslutningen for å kvalitetssikre den har denne blitt utsatt. Årsaken til revurderingen skyldes at parter involvert i anbudet stiller spørsmål ved Daewoos kandidatur, grunnet tidligere finansielle utfordringer.Statoil endte opp 1,79 prosent til 170,30 kroner. Norway Royal SalmonNorway Royal Salmon meldte om et resultat per aksje på 5,33 kroner i 3. kvartal 2017, mot 4,92 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 221,8 millioner kroner, sammenlignet med 286,2 millioner kroner i fjor.Estimert smoltutsett for 2017 er 11,5 millioner stykk, mens estimert slaktevolum for 2017 nedjusteres til 32.500 tonn sløyd vekst, fra 34.000 tonn. - På grunn av lavere marginer og redusert guiding ser vi risiko for en negativ aksjekursreaksjon fra åpningen i dag, uttalte analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.Meglerhuset har en salgsanbefaling på Norway Royal Salmon med kursmål 150 kroner.Aksjen falt 4,10 prosent til 152,0 kroner. NRC GroupNRC Group meldte om et resultat etter skatt på 66,8 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 49,1 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til rekordhøye 776,5 millioner kroner, sammenlignet med 599,9 millioner kroner i 3. kvartal 2016.NRC-aksjen la på seg 4,17 prosent til 62,50 kroner. YaraYara vil inngå en gruveavtale med etiopiske myndigheter , som muliggjør en fremtidig utvikling av kaliumgruven Yara Dallol.Gruveavtalen vil bli signert i dag under en seremoni i Addis Abeba, av den etiopiske ministeren for gruvevirksomhet, petroleum og naturgass, Ato Motuma Mekasa, og Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether.Yara-aksjen falt 2,17 prosent til 383,50 kroner.ElementBlue Ocean Advisors blir ny storeier i selskapet . I henhold til vedtaket i den ekstraordinære generalforsamlingen den 27. oktober 2017 ble den første transjen på 5 millioner kroner under den konvertible fasiliteten med det relativt ukjente og anonyme Blue Ocean Advisors trukket på av Element før den 7. november, i henhold til fasilitetens betingelser. Element falt 20,98 prosent til 2,75 kroner. Grieg SeafoodArctic Securities nedgraderte sin anbefaling på Grieg Seafood til en selg-anbefaling fra en hold-anbefaling, og nedjusterte kursmålet til 70 kroner fra tidligere 74 kroner.Meglerhuset senker ifølge nyhetsbyrået sine estimater for 4. kvartal 2017 og helårsanslaget for 2018 på bakgrunn av lavere lakseprisestimat ettersom volumene ligger an til å hente seg inn.«Selv om Grieg fortsatt kan levere på kostnadsforbedringer og organisk vekst, tilbyr også selskapet den høyeste giringen mot laksesalgsprisen, som vi tror vil bli lavere enn konsensusforventningene på kort og mellomlang sikt», skriver Arctic Securities.Aksjen falt 4,15 prosent til 72,70 kroner.SeadrillRiggselskapet Seadrill fikk et kraftig oppsving på Oslo Børs tirsdag etter å ha løftet seg med over 15 prosent på børsen i New York mandag kveld.Oppgangen kommer etter nyheten om at to investorgrupper skal ha vist interesse for å komme med en ny løsning til restrukturering av riggselskapet. Det er ikke kjent hva forslagene innebærer, men det forslaget skal ha blitt lansert av en gruppering som eier om lag 25 prosent av Seadrills obligasjoner, mens det andre forslaget skal ha kommet fra en obligasjonseier.Seadrill-aksjen endte med en oppgang på 29,36 prosent til 3,04 kroner.Hofseth BiocareHofseth BioCare har inngått en ny finansieringsavtale på 35 millioner kroner. Dette kommer av at økte salgs- og produksjonsvolumer etter andre kvartal har krevd høyere arbeidskapitalbehov og selskapet har sikret finansiering av lager og utestående fordringer med denne avtalen.Aksjen steg 4,50 prosent til 2,09 kroner. Norsk HydroNorsk Hydro-datterselskapet Hydro Energi har ingått en langsiktig kraftkontrakt med det svenske vindkraftselskapet Markbygden Ett.Avtalen er for årlig fast leveranse av 1,65 TWh i perioden fra begynnelsen av 2021 til slutten av 2039.Kontrakten bidrar til å dekke inn kraftbehovet til Hydros aluminiumverk etter at en eksisterende kraftavtale med Statkraft går ut i 2020.Norsk Hydro falt 0,47 prosent til 63,85 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker