- Prisrallyet kan komme de neste ukene

Sjømatanalytiker Lage Bøhren er svært positiv til hele lakseoppdrett-sektoren, og venter fortsatt sterke priser fremover.

Børs

Carnegie oppgraderer anbefalingen på Austevoll Seafood-aksjen til kjøp fra hold, og nedjusterer samtidig kursmålet til 86 fra 92 kroner.- Oppgraderingen skyldes i hovedsak at aksjen har falt så mye som den har gjort, og vi mener dette er et godt tidspunkt å kjøpe på, sier analytiker Lage Bøhren i Carnegie til TDN Finans.Austevoll Seafood eier 52,7 prosent av Lerøy Seafood Group.Bøhren sier markedsprisingen av Austevoll ekskludert Lerøy-eiendelene er attraktiv nå.- Verdsettingen av Austevoll-virksomheten som ikke er Lerøy svinger mye over tid. I snitt i perioden fra 2011 til i dag har markedet priset virksomheten til rundt 850 millioner, men i forkant av vår oppgradering i dag var markedsprisingen negativ på minus 38 millioner kroner, sier Bøhren.Han estimerer ifølge nyhetsbyrået at «rest-Austevoll», som driver fangst og foredling av villfisk i Europa og Sør-Amerika, vil generere en ebitda på 665 millioner kroner (Austevolls andel) i 2018.- Dette er en betydelig virksomhet, som tillegges liten verdi i markedet, sier han.Ser sterke priserCarnegie er svært positiv til hele lakseoppdrett-sektoren, og venter fortsatt sterke priser fremover.- I år har vi ventet lenger enn vanlig på prisrallyet frem mot jul, og det ser ut som det vil komme de neste ukene. Samtidig tror vi prisene vil holde seg svært høye godt inn i 1. kvartal neste år, siden det som kommer av tilbudsvekst i 2018 først vil treffe markedet i 2. halvår, sier Bøhren.Han mener tilbudsveksten vil holde seg lav fordi det utstedes svært få nye lisenser til oppdrett på grunn av biologi og problemene med lakselus.- Uten vesentlig utvikling på lakselusfeltet vil nok ikke dette endre seg, sier Bøhren til TDN Finans.HovedgrunnenPareto skriver i en rapport mandag at de venter at spotprisen for laks vil fortsette å stige denne uken, med en oppgang på syv kroner fra forrige uke til 52 kroner per kilo.«Økt etterspørsel frem mot jul sammen med noe lavere slaktevolum er hovedgrunnen for økningen», skriver meglerhuset, ifølge nyhetsbyrået.Samtidig fortsetter antallet lusebehandlinger å være lavere i år enn i fjor, med lusebehandling ved 9,3 prosent av lokasjonene i snitt de siste fire ukene mot 13,2 prosent i samme periode i fjor.«Den gode lusesituasjonen er støttende for vår antakelse om fortsatt bedre smoltyields fremover», skriver Pareto.Austevoll Seafood stiger i skrivende stund 0,7 prosent mandag ettermiddag, mens Lerøy Seafood Group faller 0,7 prosent.Sjømatindeksen er ned 0,01 prosent mandag. 

lage bøhren
sjømat
austevoll seafood
lerøy seafood
Nyheter
Børs