Scanship inngår Virgin-samarbeid

Et felles ønske om å bidra til renere hav er bakgrunnen for samarbeidet. 

Scanship Holding har inngått en samarbeidsavtale med Sir Richard Bransons cruiserederi Virgin Voyages.Samarbeidet som ble annonsert tirsdag, går ut på å utvikle banebrytende ny teknologi for energigjenvinning fra avfall. – Virgin Voyages har som mål å ha en av verdens reneste cruiseskipflåter og jobber for nullutslipp fra sin virksomhet. Scanships teknologi vil hjelpe oss til å komme nærmere dette målet, sier Tom McAlpin, konsernsjef i Virgin Voyages.Henrik Badin, administrerende direktør i Scanship, er svært godt fornøyd med den nye samarbeidsavtalen.– Vi gleder oss over muligheten til å jobbe med Virgin Voyages. Deres visjon om bærekraftig miljøarbeid sammenfaller med vår ambisjon om å gjøre avfall om til ren energi og eliminere forsøpling av havet, sier han i en uttalelse. Avtalen ble kjent ved et arrangement hos Fincantieri-verftet i Italia tirsdag der Branson og teamet hans markerte byggestart for det første cruiseskipet til Virgin Voyages som har planlagt levering i 2020.- I følge avtalen skal Virgin Voyages bistå Scanship i dialogen med skipsverft og regulatoriske myndigheter, i tillegg til å gi teknisk støtte og bistå med markedsføring. Virgin planlegger å installere systemet om bord i sine skip så snart det er ferdig testet og under forutsetning av at kostnadene forbundet med installasjon er fornuftige og til å enes om, sier Badin. - Teknologien er basert på mikrobølgeassistert pyrolyse (MAP) som raskt varmer opp organisk avfall ved hjelp av mikrobølger, skriver selskapet i pressemeldingen. Energien som utvinnes fra avfallet vil erstatte fossilt drivstoff til produksjon av varme og energi på cruiseskipet. – Vi mener at MAP-løsninger vil kunne bli oppskalert og brukt til avfallshåndtering og klimavennlig energiproduksjon i «smarte byer» og fabrikker rundt om i verden, sier Badin.