SEB tar opp dekning av Hydro med kjøpsrop

SEB gjenopptar dekning av Norsk Hydro-aksjen med kjøps-anbefaling. 

Børs

SEB har med ny analytiker gjenopptatt dekning av Norsk Hydro-aksjen med en kjøpsanbefaling, ifølge TDN Finans. Kursmålet er satt til 71 kroner, som gjør at man ser en oppside på 16 prosent ut fra dagens aksjekurs.Aksjen har den siste uken falt 4,37 prosent på Oslo Børs, men har så langt i 2017 steget 52,12 prosent. SEBs estimater ligger godt over konsensus, opplyses det. I tillegg mener meglerhuset ifølge nyhetsbyrået at kjøpet av Sapa reduserer volatilitet og sykliske effekter i aksjen, som følge av redusert eksponering mot aluminiumsprisen, og at dette forsvarer en multippel over det historiske gjennomsnittet.Videre tror SEB at regulering vil begrense det kinesiske tilbudet av aluminium og føre til et strammere globalt marked i 2018.«I 2018 vil vi se full effekt av de seneste reguleringsendringene, med produksjonskutt på rundt fire millioner tonn som følge av tilbudsreform og vinterstengninger», skriver SEB, og viser til analyseselskapet CRU som tror landets tilbud vil vokse med kun 4,9 prosent neste år, sammenlignet med 13 prosent i 2017.Etterspørselssiden antas å fortsatt være sunn, og drives av global BNP-vekst, og det pågående skifte til andre metaller, for eksempel i bilindustrien.

hydro
seb
Nyheter
Børs