<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjeføkonom om kroneraset: – Veldig unikt og veldig spesielt

Sjeføkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen mener det i stor grad er utenlandske forhold som har påvirket utviklingen i kronekursen de siste dagene.

Publisert 16. nov. 2017
Oppdatert 16. nov. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord

– Det er veldig unikt og veldig spesielt, sier sjeføkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen i forvaltningsselskapet Nordkinn Asset Management, til DN.Selskapets fond gjør i hovedsak investeringer i rente- og valutamarkedene.Han mener det er flere faktorer som kan ha bidratt til kronesvekkelsen de siste dagene.– Det er tegn på at likviditeten ikke er spesielt bra nå. Det kan være et sesongmønster når det gjelder likviditeten, sier Wilhelmsen til DN.Han trekker frem internasjonale hendelser som kan ha påvirkning på kronen: Oljeprisen har falt litt tilbake, svenske nøkkeltall, blant annet for boligmarkedet, var svakere enn ventet. Videre er det er tegn til større bekymring for utviklingen i fremvoksende økonomier, inkludert Kina, samt lavere risikoappetitt i internasjonale finansmarkeder.