Skip og rigger til topps på rekordbørs - smell for Norwegian

Oslo Børs satte nok en ny rekord onsdag. Flere aksjer steg kraftig på nyheter, mens noen smalt rett ned. 

Børs

Oslo Børs utviklet seg lenge rimelig flatt onsdag før det ble satt litt fart mot slutten av dagen. Fasiten ble en oppgang på 0,34 prosent til 822,17 poeng og ny sluttrekord!Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5.255 millioner kroner. I dag fikk HegnarTV besøk av Torgrim Takle, CEO i børsdebutanten Crayon. Se igjen sendingen på Hegnar.no. OljeprisenOljeprisene falt litt tilbake etter en kraftig oppgang den siste tiden.Ved børsslutt var Brent-oljen ned 0,75 prosent til 63,21 dollar fatet, mens WTI-oljen ble omsatt for 56,86 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Nordeas sjefanalytiker for olje, Thina Margrethe Saltvedt, jekker opp sine oljeprisestimater. Ifølge en oppdatering sendt ut onsdag morgen øyner hun nå en gjennomsnittspris på 55 dollar fatet for Brent-olje i 2017, 63 dollar i 2018 og 66 dollar fatet i 2019.Saltvedt viser i korte trekk til at tilbuds- og etterspørselsbalansen strammer seg til raskere, og at den geopolitiske risikoen har økt.Statoil var lenge ned, men snudde opp til en oppgang på 0,29 prosent til 170,80 kroner.Grieg SeafoodGrieg Seafood (GSF) meldte om et resultat  etter skatt på 190,4 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 181,3 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 128 millioner kroner.Det foreslås et tilleggsutbytte på 1 krone per aksje. Etter styrets vurdering er det forsvarlig å utbetale et utbytte basert på god kontantstrøm og styrket balanse.- Basert på at resultatene ble bedre enn ventet og positiv utbyttemelding, forventer vi en positiv aksjekursreaksjon i dag, sa analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en oppdatering før åpning. Nordea Markets har en salgsanbefaling på Grieg Seafood med kursmål 65 kroner.Aksjen endte opp 8,39 prosent til 78,80 kroner.Øvrige lakseaksjer gjorde det også sterkt.Marine Harvest endte opp 1,57 prosent til 155,60 kroner på svært tung omsetning, mens Salmar og Lerøy la på seg henholdsvis 2,52 prosent og 1,91 prosent.Wallenius WilhelmsenWallenius Wilhelmsen Logistics ASA melder  om et resultat etter skatt på 55 millioner dollar i 3. kvartal 2017, mot 25 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen gjorde et kraftig byks på 16,49 prosent til 56,50 kroner.Wilh. Wilhelmsen Holdings A-aksje endte opp 5,88 prosent til 261 kroner.  Selskapets toppsjef uttalte under presentasjonen, som også ble sendt på HegnarTV , at bunnen i markedet er passert.Pareto Securities slår ifølge TDN Finans fast at selskapet nok en gang knuser forventningene, og det i et kvartal som tradisjonelt er relativt svakt. Svært positiv rapport, med økt selvtillit på 2019-estimatene gjør dette logistikkgiganten attraktivt priset, skrev meglerhuset ifølge TDN Finans.Videre gjentok meglerhuset kjøpsanbefalingen sin, samt høynet kursmålet til 70 kroner, fra tidligere 59 kroner. SeadrillTirsdag var det rally i Seadrill-aksjen som til slutt endte opp nesten 30 prosent etter nyheten om at to investorgrupper skal ha vist interesse for å komme med en ny løsning til restrukturering av riggselskapet. Den kraftige oppturen fortsatte onsdag og til slutt endte riggaksjen opp 21,38 prosent til 3,69 kroner.Riggselskapet Songa Offshore falt forøvrig 0,80 prosent til 62,25 kroner etter en flåteoppdatering.Fred. Olsen Energy trakk opp 1,33 prosent til 22,80 kroner. Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie gjentok sin kjøpsanbefaling på aksjen i onsdagens utgave av Finansavisen.Kongsberg AutomotiveKongsberg Automotive meldte om et resultat  etter skatt fra videreført virksomhet på 0,3 millioner euro i 3. kvartal 2017, mot minus 8,4 millioner euro i samme periode året før.Vel så interessant var det at selskapet avholdt kapitalmarkedsdag onsdag. Der blir det blant annet kjent at anslaget for ventede salgsinntekter i 2017, 18 og 19 økes. Samtidig justeres anslagene for EBIT.KOA sluttet opp 4,23 prosent til 10,35 kroner.Photocure-skuffelsePhotocure meldte om et resultat etter skatt på minus 10,1 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 0,1 millioner kroner i samme periode året før. Photocure-aksjen endte ned 11,32 prosent til 28,20 kroner.NorwegianFlyselskapet Norwegian tok et svalestup på børsen onsdag med en nedgang på hele 8,02 prosent til 195 kroner. Flyselskapet falt i likhet med flere andre konkurrenter. I tillegg la det frem en skuffende trafikkrapport mandag.ByggmaByggevarekjeden Byggma meldte om et resultat etter skatt på 22,2 millioner kroner i 3. kvartal 2017. I samme periode i fjor ble resultatet 13,2 millioner kroner.Det sendte selskapets aksjekurs opp 9,60 prosent til 97 kroner. 

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs