Sparer til barna i bitcoin: - Tenker de kan kjøpe seg leilighet for pengene

Gründeren bak Bitcoins Norway begynte å kjøpe bitcoin i 2013. Hvor mange han eier i dag vil han holde hemmelig.

- Jeg selger ikke bitcoin, jeg kjøper bare mer og mer. Det er viktig å få med, sier gründeren i Bitcoins Norway, Ole André Torjussen.Han var gjest i HegnarTV mandag . Der fortalte han at han begynte å kjøpe bitcoin i 2013, og kjøpte bitcoin sist for én ukes tid siden.I et intervju med Hegnar.no tirsdag ettermiddag kunne han røpe at han også har kjøpt bitcoin til sine tre døtre på 2, 4 og 10 år.Kan kjøpe seg leilighet for pengene- For noen år tilbake kjøpte jeg fremtidige bitcoin til døtrene mine med paper wallet. Det vil si at de på 18-årsdagen får tilsendt en paperwallet, eller en lommebok på epost, som inneholder koden og nøkkelen til deres bitcoin, sier Torjussen.- Hva kjøpte du deres bitcoin på?- Jeg kjøpte da bitcoin stod i 500-600 kroner, sier Torjussen.- Så barna mine har en del bitcoin, og det er jo litt kult. De kan kjøpe seg leilighet for dem når de blir 18, sier Torjussen.I tillegg til at døtrene mottar en epost når de fyller 18 med all praktisk informasjon, koder og nøkler til å få adgang til bitcoin, har han også laget fysiske mynter med koder.- Skulle det skje noe med meg, så har de fysiske bitcoinmynter med alt av informasjon, sier Bitcoins Norway-gründeren.Vil bli betalingsmiddelDa Torjussen var gjest i studio mandag sa han at han trodde den krytiske valutaen kunne gå i én million innen ett år. På to-tre års sikt mener han det vil bli et vanlig betalingsalternativ.Selv kjøpte han sist i våres flybilletter med bitcoin.- Jeg betalte flybilletter til Latvia i bitcoin i april-mai. De kostet vel ca. 20.000 kroner eller i overkant av 2 bitcoin på det tidspunktet, forteller gründeren bak Bitcoins Norway, Ole André Torjussen til Hegnar.no.Han forteller at alternativet med å betale i bitcoin kom opp på AirBaltic-siden da han skulle bestille flybillettene.- Jeg angrer ikke på at jeg betalte i bitcoin den gang. Jeg kjøpte bitcoin rett før jeg betalte, så summen ble den samme, sier Torjussen.Betaler kompiser i bitcoinHan sier til Hegnar.no at han ikke er fremmed for å bruke bitcoin som betalingsmiddel.- Jeg betaler kinobilletter til kompiser i bitcoin, ler Torjussen.Men stort sett bruker han bitcoin når han handler på nettet.- Det er typisk utenlandsk netthandel, da det ikke er et alternativ å betale med bitcoin i norske nettbutikker.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også