Stordalen tapte 11,9 millioner på aksjesalg

Petter Stordalen har solgt seg ut av Sevan Marine.

Petter Stordalens Strawberry Capital har de siste to årene vært en av de største aksjonærene i Sevan Marine, og sto inntil nylig oppført med 2,4 millioner aksjer og en eierandel på 4,63 prosent.Ifølge en fersk aksjonærliste viser derimot at Strawberry Capital har solgt samtlige av sine aksjer i oljeservice-teknologiselskapet, skriver DN. Dette samtidig som Christian Sveaas lastet opp i selskapet for to uker siden, og kjøpte aksjer for 40,8 millioner kroner. Mye tyder på at Sveaas har blant annet kjøpt aksjene til Strawberry Capital, skriver avisen.Stordalen og investeringsselskapet Strawberry Capital kjøpte det meste av aksjene i Sevan Marine i løpet av 2015. DN har beregnet at Stordalen-selskapet har en kostpris på rundt 44 millioner kroner på sin aksjepost i Sevan. Hvis man legger kostprisen til grunn, tapte Stordalens selskap rundt 11,9 millioner kroner på salget til Sveaas.


Les også