Suksessduo slutter etter uenighet

- Stenshagen ville bli mer langsiktig enn hittil. Jeg ønsket å bli mer opportunistisk, sier forvalter Aasulv Tveitereid.

Ivan Kverme

Hverken harde beskyldninger eller åpenlys uenighet er tydelig når Aasulv Tveitereid tar med seg studievennen Ole Petter Kjerkreit ut av suksessamarbeidet med Egil Stenshagen for å konsentrere seg fullt og helt om egne penger, skriver Finansavisen.Stenshagen ønsker duoen som har bidratt til å gjøre ham rikere enn noen gang lykke til videre. Men før de skal jobbe med egne penger, skal de gå på ski.- Hvor vi skal sitte og hva vi skal gjøre har vi ikke konkludert med. Nå er det langrennssesong, så vi skal klarne hodene. På vårparten vet vi mer om eksakt hvordan ting skal se ut, sier Tveitereid til avisen.Sist vinter la han bak seg ikke mindre enn 160 mil i trikkeskinner – omtrent det samme som Kjerkreit.Mer kortsiktig- Det har vært en stor glede å samarbeide med så flinke karer som Aasulv og Ole Petter. Vi har lært svært mye av dem på det faglige plan, og vi har hatt mye moro underveis, sier Egil Stenshagen til Finansavisen.Bruddet fortoner seg idyllisk på overflaten, og Tveitereid avviser overfor Finansavisen at det er uenighet. Likevel bekrefter han at partene ønsker ulike strategier.- Stenshagen, som tar frem aksjeporteføljen og sjekker kursene én gang i året, ønsker å bli enda mer langsiktig enn hittil. Jeg ønsker å fortsette i samme strategi, men samtidig bli litt mer opportunistisk, slik at jeg griper kortsiktige og mellomlange muligheter når de dukker opp, sier Tveitereid.Har over 100 mill.Tveitereids investeringsselskap Aat Invest gikk ut av 2016 med en egenkapital på 93,7 millioner kroner. Han bekrefter at han har hatt et meget godt år i 2017, slik at han trolig er langt over 100 millioner. Da han begynte hos Stenshagen tilbake i 2012, var egenkapitalen kun på 10 millioner.- Ting har gått jævlig bra over lang tid både hos Stenshagen og meg selv. Nå begynner det å bli litt størrelse på dette, og da er det naturlig å rendyrke fokuset på egne investeringer, sier Tveitereid til avisen.- Jeg føler meg trygg til å stå på egne ben, legger han til.Studievennen fra NHH, Ole Petter Kjerkreit, begynte hos Stenshagen for kun ett og et halvt år siden.- Min tid i Stenshagen Invest ble kortere enn jeg hadde planlagt. Aasulv og jeg har kjent hverandre og diskutert aksjer i over tjue år, og at vi skulle jobbe sammen med analyser og investeringsbeslutninger var en viktig grunn til at jeg begynte i selskapet. Når Aasulv nå takker for seg, velger jeg å gjøre det samme, sier Kjerkreit til Finansavisen.Ønsker 5 prosent merSiden oppstarten av forvaltningen i Stenshagen Invest i begynnelsen av 2011, har aksjeporteføljen oppnådd en årlig avkastning på 27 prosent i gjennomsnitt, hvilket representerer en solid meravkastning i forhold til børsen generelt.Tveitereid har tilsvarende ambisjoner fremover.- Målet på sikt er å kunne slå børsen med 5 prosent i året. Da vil jeg være fornøyd, sier han til avisen.Tilbake i Stenshagen Invest blir Kjetil Garstad og daglig leder Jørgen Stenshagen. Styreleder Egil Stenshagen har fått Jo Lunder med i styret.