Sveaas: Ja, hehe, det ble litt Texas på morgenkvisten

Ivan Kverme

I går ble det kjent at Aker-eide Aker Capital og Oceanwood Capital Management har inngått en avtale om å etablere et selskap som har som formål å by på aksjene i Norske Skog AS, som er en del av børsnoterte Norske Skogindustrier ASA, gjennom en budprosess.Norske Skog AS eier fabrikkene i konsernet.- Aker har fulgt Norske Skog i lang tid, men vi har ikke funnet et riktig inngangstidspunkt. Nå som det er mulig med en refinansiering mener vi at det er et veldig godt tidspunkt. Vi har ventet lenge på denne muligheten, uttalte Aker-sjef Øyvind Eriksen under Akers kvartalspresentasjon.Ikke alle er like fornøyd med nyheten om Kjell Inge Røkkes planer for Norske Skog.- Ja, hehe, det ble litt Texas på morgenkvisten. All den stund hverken styret eller administrasjonen visste noe om dette synes vi det var overraskende, skriver Sveaas i en epost til DN.- Hvem blir taperne?- Jeg skal ikke foregripe begivenhetenes gang og spekulere her, men det er ikke spesielt sannsynlig at dagens aksjonærer sitter igjen med noen verdier, ei heller de usikrede kreditorene, men fasitsvaret har vi ikke før prosessen er fullbyrdet, sier Sveaas til DN.