Tirsdagen endte med krakk og rally på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,29 prosent før den sluttet på 795,19 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,7 milliarder kroner.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 63,51 dollar, ned 0,52 prosent. Nordeas sjefanalytiker for olje, Thina Margrethe Saltvedt, mener risikoen er på nedsiden før torsdagens OPEC-møte.Konsensus i markedet er at den gjeldende kuttavtalen mellom OPEC og ti eksterne oljeprodusentland forlenges med ni måneder, fra 31. mars til 31. desember 2018. Der ligger også Saltvedt, med den begrunnelsen at verdens oljelagre må kuttes ytterligere.Men den store hodepinen er fortsatt USA og skiferoljen.- Det er selvfølgelig en kjempestor utfordring. Det vi ser, er at når oljeprisen stiger, så tar det fire måneders tid der amerikanerne leier inn flere rigger og får flere felt klare til produksjon. Med den oljeprisoppgangen vi har sett i høst, regner vi med at det kommer mye ny olje i markedet i starten av 2018. Og dette tror jeg OPEC legger inn i sine regnestykker, sa Saltvedt til Nordeas egen TV-kanal tirsdag.StatoilStatoil skal i 2018 etablere et nytt operasjonsstøttesenter på land som vil bidra til økt sikkerhet, høyere verdiskaping og lavere utslipp fra våre installasjoner på norsk sokkel, skriver selskapet i en melding tirsdag. Senteret vil ifølge Statoil gjøre det mulig å øke produksjonseffektivitet og produksjonspotensialet på norsk sokkel. I et tiårsperspektiv er Statoils ambisjon at produksjonsøkningen fra Statoil-opererte felt kan tilsvare en samlet årlig verdiskapning i størrelsesorden 10 milliarder kroner før skatt.Aksjen la på seg 1,09 prosent og endte til slutte på 166,40 kronerFjord1Transportselskapet Fjord1 meldte om et resultat etter skatt på 169,3 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 155 millioner kroner i samme periode året før.Fjord1 var en av aksjene som gjorde det best mandag med en oppgang på 7,14 prosent til 44,70 kroner. I løpet av tirsdagen var aksjen oppe i 46,90 kroner, mens den endte på 43,10 kroner, ned 3,58 prosent..Mandag kunne vi lese at investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning kastet ut Yara til fordel for fergeaksjen i sin siste ukeportefølje. DofDof har gjennomført en rettet emisjon på 833.333.333 nye aksjer til en tilbudspris på 0,60 kroner per aksje. Dette utgjør et bruttoproveny på omlag 500 millioner kroner. Pengene fra emisjonen har som formål å finansiere økt eierskap i DOF Subsea, gjennom tegning av aksjer i Subsea for 500 millioner kroner. I tillegg kommer generelle selskapsformål.Styret opplyser også at selskapet har til hensikt å utføre en reparasjonsemisjon på opp til 336,7 millioner nye aksjer til kurs 0,60 kroner per aksje, med bruttoproveny på 202 millioner kroner. Aksjen stupte 20,25 prosent til 0,63 kroner.I.M. SkaugenI.M. Skaugen falt som en stein på børsen fredag for halvannen uke siden, etter meldingen om at alt ikke går som det skal med refinansieringsplanen. I tillegg har Teekay terminert sin avtale med I.M. Skaugen.Mandag denne uken kunne vi lese at Skagen Vekst og ansvarlig forvalter Øyvind Fjell har kvittet seg med aksjene i selskapet. En aksjonæroversikt per 27/11 viser at fondet har solgt alle sine 620.139 aksjer, tilsvarende en salgssum på 1,1-1,3 millioner kroner.Tirsdag endte aksjen på 2,83 kroner etter å ha lagt på seg 39,41 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også