Veidekke fikk svensk storjobb

Veidekke-datter skal bygge om Trikåfabriken.

Børs

Fabege har gitt Veidekkes datterselskap Arcona i oppdrag å bygge om Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad, går det frem av en børsmelding.Prosjektet består av ca. 25.000 kvadratmeter ombygging og nybygg, og gjennomføres i tett samarbeid med kunden.Kontraktsummen oppgis til 350 millioner svenske kroner.Trikåfabriken består av fire hus med ulik alder, det eldste fra 1928. De eksisterende husene vil ifølge meldingen både bygges om og bygges på.Det nye påbygget på ca. 5.200 kvadratmeter får solid reisverk av krysslaminert tre og limtredragere, og tilbyggenes fasade blir i cortenstål. Eiendommen får åpne kontorlokaler og en romslig takterrasse med storslått utsikt over Södermalm og Hammarby Sjöstad.Arcona er totalentreprenør og Tengbom arkitekter har tegnet prosjektet, som skal være innflyttingsklart i april 2019.Fabege har inngått en avtale med Naturvårdsverket som leietaker i en stor del av Trikåfabriken.Les mer her.

veidekke
stockholm
næringseiendom
Nyheter
Børs