VIDAR RUUD

Venter aksje ned etter tall

- Leverer svakere enn ventet og guider ned i 2017, kommenterer analytiker.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets er ikke spesielt imponert over kvartalstallene til Norway Royal Salmon, til tross for at selskapet hadde rekordslakt i kvartalet og økte inntektene med 253 millioner.- Selskapet legger frem en operasjonell EBIT på 192 millioner kroner, mot konsensus på 196 millioner kroner og våre forventninger på 238 millioner kroner. Det negative avviket kommer til tross for 14 prosent økning i volumet, og skyldes lavere EBIT per kilo, skriver Giskeødegård i en fersk oppdatering tirsdag.Han peker på at kostnadene falt i Nord, men steg i Sør. Videre at timingen for størsteparten av salget var uheldig, da det skjedde i september hvor prisene var på sitt laveste.- Volumguidingen for 2017 kuttes med 1.500 tonn til 32.500 tonn, peker Giskeødegård på i rapporten.Selskapet venter likevel å fortsette volumveksten inn i 2018 til 42.000 tonn.- På grunn av lavere marginer og redusert guiding ser vi risiko for en negativ aksjekursreaksjon fra åpningen i dag, kommenterer analytikeren.Nordea Markets har en salgsanbefaling på Norway Royal Salmon med kursmål 150 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også