24-åring god for 11 milliarder – pappa var bilmekaniker

Faksimile: Finansavisen 29. mai 2013

- Pappa var bilmekaniker og hadde ikke så mye penger da jeg var liten. Det har aldri vært masse penger i madrassen, sier Gustav M. Witzøe (24), som er enearving og god for 11 milliarder kroner, til DN.Mesteparten av verdiene er aksjer i oppdrettsgiganten Salmar, som faren hans bygde opp på Frøya. Faren, Gustav Witzøe (64), gikk fra å mekke biler til å kjøpe et konkursbo da laksenæringen var i en dyp krise tidlig på 1990-tallet.Han og faren kommer ifølge Witzøe fra «to helt forskjellige verdener».- Jeg er opplært til å ha en ydmyk holdning til penger. Han startet selskapet. Det blir noe annet når du får lagt det i fanget og du har ansvaret for så mange arbeidsplasser. Du kan ikke bare gå inn og si at her skal du gjøre hva du vil. Du må vise en viss respekt for hva arbeidet betyr for familiene langs kysten, ikke minst på Frøya og i Hitra-regionen, sier Witzøe til DN.Her finner du Kapitals over sikt over Norges 400 rikeste.