Aksje stiger kraftig etter vellykket testing

Oslo Børs er fortsatt i positivt terreng ved lunsjtider mandag. Utviklingen skjer i kjølvannet av oppturen på børsene i Asia. Hovedindeksen står i skrivende stund (11:50) i 787,42, opp 0,09 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1,4 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er ved lunsjtider opp 0,14 prosent til 63,49 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,23 prosent til 57,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,89 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Bloomberg melder at riggtellingen fra Baker Hughes tidlig fredag kveld viste at antallet oljerigger på land i USA er på det høyeste nivået på tre måneder, melder TDN Finans. Det slås fast at en økning i amerikansk produksjon kan undergrave de Opec-ledede produksjonskuttene for å stramme til markedet.Statoil stiger 0,30 prosent til 167,30 kroner.DNODNO ASA meldte mandag morgen at produksjonen fra Peshkabir-feltet i Tawke-lisensen i Kurdistan skal tredobles til 15.000 fat per dag etter testing av Peshkabir-3-brønnen. Pareto Securities hadde ventet en produksjon på rundt 10.000 fat per dag etter boring av den andre produksjonsbrønnen på feltet, skriver meglerhuset i en oppdatering mandag, ifølge TDN Finans.DNO har gjennomført vellykkede tester av alle elleve soner i Peshkabir-3-brønnen, og ifølge Pareto Securities vil dette resultere i en betydelig økning i reserve- og ressursestimatene i feltet.Nåværende ressursanslag for Peshkabir-feltet er på 143 millioner fat oljeekvivalenter, men Pareto venter imidlertid at feltet kan inneholde betydelig større reserver enn dette.DNB Markets venter at DNO vil komme med en mer omfattende oppdatering av feltets samlede reserver i starten av 2018.«Vi ser dagens nyheter som klar støtte for at Peshkabir er et betydelig oljefunn, med betydelige volumer fra jura-reservoaret», skriver DNB Markets.Samtidig understreker meglerhuset at volatiliteten i DNO-aksjen ventes vedvare ettersom de kurdiske regionale myndighetene i Irak (KRG) trolig vil annonsere utbetalinger denne uken.DNO stiger 7,44 prosent til 9,39 kroner.GjensidigeBarclays har nedjustert anbefalingen på Gjensidige Forsikring fra «equal weight» til «underweight», melder Reuters.Samtidig økes kursmålet fra 126 til 143 kroner.Gjensidige er ned 1,54 prosent til 147,50 kroner.Nordic Nanovector Nordic Nanovector melder at selskapet har presentert resultater fra Lymrit 37-01 fase 1/2 -studien på ASH-konferansen i Atlanta. Forskningsleder for studien, doktor Arne Kolstad, sier i meldingen at dataene presentert på ASH er veldig spennende.90 prosent av pasientene fikk en reduksjon i svulststørrelse med Betalutin som singel agent og at den samlede responsraten var 60 prosent, mens den fullstendige responsraten var 24 prosent.Analytiker Morten Larsen i ABG Sundal Collier sier til Reuters at han er litt overrasket over reaksjonen, men han tror fredagens kursoppgang på over 10 prosent var i overkant, samtidig som aksjen er volatil.Dataene var stort sett i tråd med de foreløpige tallene fra 1. november, slår han fast. Han har en kjøpsanbefaling på Nordic Nanovector og mener at dataene igjen viser at selskapet har en medisin som produserer gode resultater for Betalutin.Aksjen faller 6,96 prosent til 79,50 kroner, etter å ha vært helt nede i 76,20 kroner rett etter åpning.TargovaxTargovax melder at deres ONCOS-102-studie for behandling av melanoma og mesothelioma har passert første uavhengige sikkerhetsgjennomgang.Aksjen stiger 2,96 prosent til 17,40 kroner.IDEXIDEX lanserer mandag en ny, stor og fleksibel sensor til smartkort.Idex opp 5,21 prosent til 5,05 kroner.EvryMeglergiganten UBS kutter anbefalingen på Evry ASA fra kjøp til nøytral, men kursmålet heves fra 34 til 35 kroner, melder Reuters.Evry handles mandag ved lunsjtider for 32,40 kroner, opp 2,70 prosent.Vi må tilbake til 2009 for å finne sist aksjen var oppe i over 35 kroner.Subsea 7Subsea 7 S.A. melder om en betydelig EPCI-kontrakt fra Aker BP på vegne av Skarv-enheten for feltutvikling av Ærfugl-feltet (tidligere kjent som Snadd) 210 km vest for Sandnessjøen. Kontrakten inkluderer en opsjon på fase 2.Subsea 7 definerer «betydelige» kontrakter å være mellom 150 og 300 millioner dollar.Aker Solutions opplyser at de er tildelt en kontrakt på leveranser av produksjonssystemet på Ærfugl. Det oppgis ingen økonomisk verdi på kontrakten.Subsea 7 stiger 1,20 prosent til 117,90 kroner, mens Aker Solutions stiger 0,59 prosent til 40,75 kroner.


Les også