Aksjer hopper på meldinger - Norwegian faller på analyse

Flere aksjer utmerker seg positivt på børsmeldinger, men Norwegian faller etter at meglerhus raserer kursmålet

Det er en positiv torsdag på Oslo Børs. Ved 12-tiden er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 803,25.poeng. Omsetningen er på 1,3 milliarder kroner.Følg med på dagens julesending på HegnarTV som starter kl. 13.Vi får besøk av en rekke spennende gjester!OljeprisenOljeprisen har snudd ned. Brent-oljen omsettes for 64,40 dollar pr fat, ned 0,3 prosent. Prisen på WTI-oljen er ned 0,2 prosent til 57,99 dollar.Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 63,96 dollar fatet ved børsens stengetid onsdag.Statoil er opp 1,1 prosent til 172,50 kroner. Aksjen snuser dermed på de høyeste noteringene siden 2014 (174 kroner).Subsea 7Undervannsentreprenøren Subsea 7 meldte torsdag morgen at det har blitt tildelt en «betydelig» kontrakt av Statoil for arbeid på Snorre-feltet som ligger 150 km vest for Florø.Kontrakten er en såkalt EPCI-kontrakt, noe som innebærer ingeniørarbeid, anskaffelser, konstruksjon og installasjon.Subsea 7 definerer en betydelig kontrakt som en kontrakt verdt mellom 150 millioner dollar og 300 millioner dollar.Aksjen stiger 1,1 prosent til 122 kroner på dagens hittil høyeste volum; 182 millioner kroner.SeismikkBåde Polarcus og TGS meldte om kontrakter i Mexicogulfen torsdag.Polarcus stiger 11,5 prosent til 97 øre, mens TGS er opp 1,6 prosent til 193,20 kroner.Africa PetroleumAfrican Petroleum Corporation ser ifølge en melding netto prospektive oljeressurser i selskapets Sierra Leone-lisenser SL-03 og SL-4A-10 på 394 millioner fat.Det vil si en økning på 76,6 prosent fra ressursestimatet i mars 2015.Aksjen hopper 8,4 prosent til 90 øre.ScanshipScanship Holdings datterselskap, Scanship AS, har signert en kontrakt med det italienske verftet Ficantieri for levering av sitt «total clean ship system» til fire nybygg i cruiserederiet Norwegian Cruise Line’s nyeste generasjon skip, fremgår det av en melding sendt ut onsdag kveld.En av årets store børsvinnere fortsetter dermed oppturen torsdag med en oppgang på 7,0 prosent til 4,15 kroner.Millionkontrakt til Nel-datterNel ASAs amerikanske datterselskap, Proton Onsite, har mottatt kjøpsordrer for elektrolysecellepakker fra United Technologies Aerospace Systems (UTAS) for de amerikanske og britiske ubåtflåtene til en verdi på mer enn 2,3 millioner dollar, tilsvarende nær 20 millioner kroner.Aksjen stiger 2,4 prosent til 2,43 kroner. KværnerKværner har fått en kontrakt av det sveitsiske driftsselskapet Nord Stream 2 AG for levering av onshore-fasiliteter for Nord Stream 2-gasseksportrørledningen.Aksjen er ned 0,6 prosent til 15,70 kroner.Norsk HydroAnalytikerne i DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro fra selg til hold. Ifølge TDN Direkt settes kursmålet til 58 kroner.Aksjen stiger 2,1 prosent til 59,95 kroner. Kutter i laksSparebank 1 Markets kutter både lakseprisforventninger for 2018 og 2019 og kursmål på de norske oppdrettselskapeneMarine Harvest stiger 0,2 prosent, mens Salmar, Grieg Seafood og Lerøy er opp mellom 0,1 og 0,9 prosent.Norwegian nedgraderesSpareBank 1 Markets nedgraderer sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle-aksjen til selg. Kursmålet dumpes fra 240 til 100 kroner.Norwegian faller 2,2 prosent til 170,90 kroner.