Aksjer hopper på meldinger og analyser

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto:

Oslo Børs åpner som ventet tilnærmet flatt. Etter 15 minutters handel er hovedindeksen opp 0,1 prosent til 801,25.Skattereformen i USA Senatet i USA har godkjent den nye versjonen av president Donald Trumps skattereform, der tre punkter som bryter med Senatets regler er fjernet.Ifølge AP var resultatet av avstemningen i Senatet tidlig onsdag lokal tid 51–48. Alle republikanerne stemte for, mens alle demokratene stemte mot.Reformen ble også godkjent i Representantenes hus tirsdag, men de må gjennomføre en ny avstemning onsdag som følge av endringene som ble gjort i Senatets versjon.Oljeprisen Oljeprisene peker svakt oppover onsdag morgen.Brent februar-olje stiger 0,3 prosent til 63,96 dollar fatet, og er dermed litt opp fra rundt 63,70 dollar fatet ved stengetid i Oslo tirsdag.WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 57,73 dollar fatet.Statoil stiger 0,7 prosent til 170,60 kroner.BW Offshore Kepler Cheuvreux tar opp dekning på BW Offshore-aksjen med en kjøpsanbefaling, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Kursmålet er satt til 38 kroner.BWO-aksjen stiger 1,0 prosent til 30,80 kroner.Anbefaler Crayon DNB Markets tar i dag opp dekning på Crayon, med en kjøpsanbefaling og kursmål 22 kroner.Aksjen går 7,6 prosent til 14,20 kroner i åpningshandelen.Spectrum Spectrum går i gang med fase III av 2D multiklient-undersøkelser på Santos Campos i Brasil. Det dreier seg om en forlengelse av fase II-undersøkelsen som dekker de sydlige delene av Santos-bassenget.Aksjen sendes opp 6,9 prosent til 38,50 kroner.TGS TGS-NOPEC Geophysical Company og Schlumberger går i gang med undersøkelser utenfor Egypt.TGS stiger 0,2 prosent til 191,60 kroner.StrongPoint StrongPoint inngikk tirsdag en femårig rammeavtale med Utkonos i Russland.Partene vil sammen utvikle og teste innovative e-handelsløsninger basert på StrongPoints know-how innen neste generasjons Click & Collect løsninger for e-handel.Rammeavtalen inkluderer en intensjon om å levere 2.000 StrongPoint Click & Collect-løsninger basert på felles utvikling fra StrongPoint og Utkonos de neste fem årene.StrongPoint stiger 9,3 prosent til 10,70 kroner.PCI Biotech PCI Biotech har ifølge en melding nådd en felles forståelse med European Medicines Agency (EMA) og U.S. Food and Drug Administration (FDA) rundt de regulatoriske omstendighetene knyttet til utviklingen av produktet fimaporfin.PCI Biotech er aller best med en oppgang på 11,5 prosent til 31 kroner.Cxense-avtaleFusion Media Group (FMG) har signert en avtale med Cxense for bruk av selskapets ledelse- og personalprogramvare, opplyses det i en melding.Aksjen er foreløpig ikke omsatt.Itera Konsernsjef Arne Mjøs kjøpte tirsdag 950.690 aksjer i Itera til 6,5942 kroner per aksje.  Også flere andre innsidere lastet opp med aksjer.Aksjen stiger 5,3 prosent til 7,00 kroner.Norwegian solgte i Bank Norwegian Norwegian Air Shuttle har gjennomført årets andre aksjesalg i Bank Norwegian. Ifølge en børsmelding har flyselskapet solgt 2,0 millioner aksjer Bank Norwegian-eier Norwegian Finans Holding for 92,50 kroner per aksje, noe som gir 185 millioner kroner.Norwegians eierandel i banken blir dermed redusert fra 17,5 til 16,4 prosent. Det er imidlertid inngått en TRS-avtale med Danske Bank som innebærer at eksponeringen som før blir på 20 prosent.NAS faller 2,5 prosent, mens NOFI er ned 0,5 prosent.