Axactor dobler kreditten

Axactor mer enn dobler kredittfasiliteten.

Linus Sundahl-Djerf

Axactor har inngått enighet med sine to hovedbankforbindelser DNB og Nordea om vilkårene for refinansiering av selskapets kredittfasilitet, går det frem av en børsmelding.Fasiliteten vil øke fra 160 til 350 millioner euro, hvorav 150 millioner euro kommer i form av en såkalt «accordion option», det vil si en opsjon på å øke kreditten ytterligere.Refinansieringen frigjør ifølge finansdirektør Geir Johansen rundt 25 millioner euro i kontanter, penger som kan bli benyttet som egenkapital i nye oppkjøp i 2018.Fasiliteten forfaller tre år etter signering.Hele meldingen her.KjendistungtJohn Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading er største aksjonær i Axactor, med 11,47 prosent av aksjene.Flere profilerte investorer figurerer høyt på aksjonærlisten.På 3. plass finner vi Torstein Tvenge med 4,29 prosent av aksjene, mens Andresen-familiens Ferd AS er på plassen bak med 3,52 prosent.På 5. plass ligger Arne Blystad med sitt Songa Trading, som har en eierandel på 3,13 prosent.