Billung: - Det er veldig trykk i markedet

Herman Billung, sjef for Songa Bulk, utelukker ikke Capesize-rater opp mot 30.000 dollar de nærmeste dagene. 

Børs

Ratene for de største tørrbulkskipene av typen Capesize, har tatt stormskritt siden i sommer, og de seneste to ukene har oppgangen akselerert ytterligere.Torsdag oppnådde Capesize-skipene 26.545 dollar pr dag, noe som tilsvarer en oppgang på om lag 30 prosent i løpet av kun to uker.Siden 10. juli har ratene gått firegangeren. - Glade dager for de store skipene, med høy og bedre jernmalmetterspørsel- og priser spesielt, skrev skipsmeglerhuset Fearnleys i sin ferskeste ukesrapport.Songa Bulk-sjef Herman Billung tror at ratene skal ytterligere opp.- Det er veldig trykk i markedet for øyeblikket, og det vil ikke forundre meg om vi kommer til å få et capesize-marked med dagrater som kanskje går opp i 30.000 dollar i løpet av de nærmeste dagene, sier Billung til TDN Direkt.  Fearnleys skrev i sin rapport at forsinkelser på grunn av dårlig vær i Kina og betydelig økt brasiliansk aktivitet bidrar med bensin til et markedssegment som er "on fire". Når det gjelder flåteveksten sier Billung til TDN Direkt at denne vil være lav i 2018 og 2019. Han sier det nå er vanskeligere å sikre seg finansiering.- En klarer ikke å bygge i hjel 2018 og 2019, men i 2020 vet man ikke hvordan det vil se ut, slår han fast. Øker inntektene, vurderer utbytteRederiet la frem tall for tredje kvartal torsdag kveld.Fasiten for rederiet som ble etablert i fjerde kvartal i fjor, var et nettotap på 0,72 millioner dollar i 3. kvartal 2017, sammenlignet med 0,13 millioner dollar i kvartalet før.Driftsinntektene økte til 8,12 millioner dollar, fra 4,87 millioner dollar i 2. kvartal, mens driftsresultatet beløp seg til 0,75 millioner dollar, opp fra minus 0,34 millioner dollar.Økningen skyldes et betydelig oppsving i antall driftsdager for skipene, samt økte rater.I rapporten for tredje kvartal nevnte ikke rederiet noe om utbytte, men Songa Bulk-sjefen opplyser til TDN Direkt at det rederiet fortsatt vurderer å starte med dette i i første kvartal 2018.

songa bulk
tørrbulk
capesize
fearnleys
Nyheter
Børs