Bitcoin har falt 45 prosent

Bitcoin fortsetter å rase og nå begynner fallet å nærme seg 50 prosent!

FILE - This April 3, 2013 file photo shows bitcoin tokens in Sandy, Utah. The website of major bitcoin exchange Mt. Gox is offline Tuesday, Feb. 25, 2014, amid reports it suffered a debilitating theft, a new setback for efforts to gain legitimacy for the virtual currency. (AP Photo/Rick Bowmer, File) Rick Bowmer

Bitcoin toppet ut på 19,783,21 sist søndag. Siden det har kryptovalutaen falt jevnt og trutt frem til torsdag kveld - før den krakket natt til fredag.Fredag morgen hadde også 181 av de 200 største kryptovalutaene falt mer enn 20 prosent , mens "norske" IOTA var ned mer enn 40 prosent.Ned 45 prosentFallet har fortsatt utover dagen og fredag ettermiddag falt bitcoin under 11.000. På laveste har den i skrivende stund vært omsatt på 10.934,94 dollar, ifølge coindesk.com.Det betyr at fallet fra toppen så langt er på 44,7 prosent.GevinstsikringDe siste dagene har mange spekulanter forsøkt å ta gevinst, men siden det har vært langt flere selgere enn kjøpere, på rekordhøye kurser, har det også vært vanskelig å få solgt. Og resultatet ble altså et krakk, ikke bare i bitcoin, men i flere hundre kryptovalutaer.Fallet skal også ha blitt forsterket av at etterspørselen fra spekulanter i kryptovaluta i Asia skal ha falt de siste dagene.Fra Coinbase er det også blitt varslet at innskudd og uttak kan bli forsinket opp til fem virkedager, noe som kan ha skapt tilløp til panikk blant de som vil sikre gevinst. Coinbase har i dag også måttet stenge handelen, noe som trolig har forsterket usikkerheten i bitcoin-menigheten.Due to today's high traffic, buys and sells may be temporarily offline. We're working on restoring full availability as soon as possible, heter det på bitcoin-markedsplassen.Flere bitcoin-nyheter