Bitcoin-selskap i været - trosset krakk

Det var små utslag på de amerikanske børsene fredag.

Det ble tilsynelatende en uspennende fredag på de amerikanske børsene, til tross for at det var siste handledag før jul.Ved børsslutt stod Dow Jones ned 0,1 prosent til 24.754, den bredere S&P 500 endte uforandret på 2.683, mens teknologitunge Nasdaqs falt 0,1 prosent til 6.960.Blant aksjene som utmerket seg finner vi Ignyta, et selskap som jobber med uvanlige kreftformer, og som nå kjøpes opp av sveitsiske Roche for 1,7 milliarder dollar.Aksjen ble fredagens rakett og steg hele 72 prosent på nyheten.Flere aksjer med kobling til bitcoin rørte seg i takt med at kryptovalutaen dundret ned fredag.Bitcoin toppet ut på 19,783,21 sist søndag. Siden det har kryptovalutaen falt jevnt og trutt frem til torsdag kveld - før den krakket natt til fredag, og falt mer enn 45 prosent.Bitcoin Services, en plattform der du kan kjøpe og selge kryptovalutaen, steg 18 prosent.On Track Innovations, som utvikler smartcards og løsninger for mikrobetalinger, falt imidlertid tungt og endte ned 12,5 prosent.Vi tar med at Nike, som la frem kvartalstall som var bedre enn ventet etter børsslutt torsdag, falt da det viste seg at omsetningen i Nord-Amerika var svakere enn ventet. Aksjen endte ned 2,3 prosent fredag.Blant taperne finne vi også Advanced Micro Devices, som falt 3 prosent, spillutvikleren Electronic Arts, som falt 1,8 prosent, og sportssko-kjeden Foot Locker, som falt 1,5 prosent.