Blandet PMI-ball i USA

Industri og tjenester spriker.

Foreløpig innkjøpssjefsindeks (PMI) for industrisektoren i USA kom inn på 55,0 i desember, opp fra 53,9 i november.Det viser tall sluppet av Markit torsdag.Konsensus lå ifølge Bloomberg på 53,9.55,0 er ifølge Markit den høyeste noteringen på 11 måneder.Service-PMI skufferSamtidig kom foreløpig innkjøpssjefsindeks (PMI) for tjenestesektoren i USA inn på 52,4 i desember, ned fra 54,5 i november.Konsensus lå her på 54,7.52,4 er ifølge Markit den svakeste noteringen på 15 måneder.- Siden tjenester utgjør en langt større del av økonomien enn industri, er det generelle bildet at begeistringen i industri overskygges av dystrere utsikter for tjenester, sier sjeføkonom Chris Williamson i Markit i en kommentar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også