Børsoppgang i Asia

De fleste pilene peker oppover.

A currency trader watches monitors near the screen showing the foreign exchange rate between U.S. dollar and South Korean won, left, at the foreign exchange dealing room in Seoul, South Korea, Thursday, Oct. 13, 2016. Asian stocks were lower on Thursday as weak China export data disappointed investors and renewed concerns about the health of the world's second-largest economy. (AP Photo/Lee Jin-man) Lee Jin-man

De fleste asiatiske børsene stiger forsiktig fredag, og følger dermed opp rekordflørten i New York   i går kveld.I Tokyo endte Nikkei-indeksen opp 0,16 prosent til 22.902,76, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 0,35 prosent til 1.829,08.Finans viste vei, mens bil- og teknologiaksjer utviklet seg mer blandet.I biotek stupte Eisai nesten 15 prosent etter at selskapets Alzheimer-medisin mislyktes i å nå suksesskriterier i sin seneste studie. Eisai utvikler medisinen sammen med amerikanske Biogen, som falt 3,3 prosent på Wall Street i går.Stålgiganten Kobe Steel falt to prosent på et Reuters-oppslag om at tre toppledere visste om dataforfalskning i selskapet.Samsung viser veiI Seoul er Kospi-indeksen opp 0,6 prosent, og velkjente navn som Samsung Electronics og Hyundai Motor er blant vinnerne.«Down under» er Sydney-børsen opp 0,2 prosent, anført av gruve- og oljerelaterte aksjer.I Kina trekker large cap-indeksen CSI 300 ned 0,2 prosent, mens Shanghai Composite står i pluss 0,1 prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 0,4 prosent, med finans, eiendom og teknologi i toppen av vinnerlisten.Asia-oversikten her.