Børsrally i Japan

Trader i Asia - Foto: Scanpix

Fredagens skattenyhet fra USA bidrar til børsoptimisme i Asia, hvor den japanske Nikkei 225-indeksen viser vei med en oppgang på 1,54 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,34 prosent.Det har også blitt kjent at overskuddet på den japanske handelsbalansen var 113,4 milliarder yen i november, mot reviderte 284,6 milliarder yen i oktober. Ifølge Bloomberg var det ventet et underskudd på 40 milliarder yen.Eksporten steg 16,2 prosent på årsbasis, mens det var ventet en oppgang på 14,7 prosent. Importen økte med 17,2 prosent på årsbasis, mens det var ventet en oppgang på 18 prosent.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,63 prosent, den koreanske Kospi-indeksen kan vise til en oppgang på beskjedne 0,04 prosent mens den kinesiske CSI 300-indeksen er ned 0,23 prosent.Prisene på nye boliger i Kina økte i 50 av 70 byer i november. Ti byer opplevde ingen endring mens de ti siste byene opplevde prisfall.Wall StreetRepublikanerne i Kongressen jobber febrilsk for å dra i land Donald Trumps store skattereform. Fredag ble det klart at republikanerne Marco Rubio og Bob Corker, som har uttrykt skepsis til reformen, stiller seg bak det siste forslaget.Det øker muligheten kraftig for at Kongressen vil vedta den omstridte skattereformen på tross av Republikanernes syltynne flertall i Senatet.Dow Jones steg 0,6 prosent til 24.651,74, S&P 500 endte opp 0,9 prosent til 2.675,81, mens Nasdaq var opp 1,2 prosent til 6.936,58.