Børstaper får rakettfart på Oslo Børs

Børs

Oslo Børs faller videre fredag formiddag på årets siste handelsdag.Handelsvolumet er som ventet svært lavt, og nyhetsbildet meget rolig. Kl. 12:20 er hovedindeksen ned 0,15 prosent til 816,81 kroner. Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 874 millioner kroner. OljeprisenOljeprisene holder seg i pluss etter tallene fra EIA torsdag ettermiddag  som viste et større enn ventet lagertrekk i USA.Ved lunsjtider er Brent-oljen opp 0,50 prosent til 66,49 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,52 prosent til 60,15 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 65,96 dollar fatet ved børsens stengetid torsdag.Statoil faller 0,17 prosent til 176,10 kroner. Tar grepI forbindelse med arveoppgjør knyttet til administrerende direktør Sverre Bjerkeli og hans to barn er ifølge en melding fredag morgen eiendomsretten til 50 prosent av aksjene i Hvaler Invest AS overført til hans barn, som etablerer hvert sitt selskap Djupeklo Invest AS og Fjellhammer Invest AS.Protector Forsikring stiger 1,13 prosent til 89,75 kroner.Inngår avtaleEtter børsens stengetid torsdag gikk det ifølge en melding frem at Flex LNG har inngått  en tidscertepartikontrakt for LNG-nybygget "Flex Endeavour" med Uniper Global Commodities.Aksjen faller 1,15 prosent til 12,95 kroner.I forhandlingerLedelsen i Ocean Yield er i forhandlinger angående videre investeringer i moderne fartøy med lange leieavtaler. Det kommer frem av en børsmelding fredag.Investeringene det er snakk om betinger godkjenning fra styret og enighet om dokumentasjon.Ocean Yield forventer en avklaring i løpet av få uker. Aksjen er uendret på 69,25 kroner.Innsider handlerPrimærinnsider Dagfinn Neteland, administrerende direktør i Fjord1 ASA, har ifølge en melding kjøpt 5000 aksjer i Fjord1 ASA til kurs 43,00 kroner.Etter kjøpet kontrollerer Neteland en beholdning på 5290 aksjer i selskapet. Aksjen stiger 2,09 prosent på Oslo Børs til 43,90 kroner.Vinner/taperBoligriggselskapet Prosafe ligger an til å gjøre det best på årets siste dag med en oppgang på 15,89 prosent til 12,40 kroner.Over året som helhet har imidlertid aksjen falt med 67 prosent. PCI Biotech følger hakk i hæl med en oppgang på 13,25 prosent.Link Mobility faller tilbake med 4,95 prosent til 144 kroner etter å ha godt svært godt de siste dagene på flere innsidekjøp.EMGSEMGS steg 6,78 prosent torsdag etter to nye avtaler som gir nettoinntekter på 49 millioner kroner.Oppgangen fortsetter fredag, og i skrivende stund er aksjen opp 2,82 prosent til 4,37 kroner.  

oslo børs
oljeprisen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs