Boligopptur og seismikk-rally på børsen

God julestemning på en rolig Oslo Børs som fikk drahjelp av oljeprisen. 

Børs

Det var fortsatt god julestemning blant investorene på Oslo Børs onsdag.Hovedindeksen endte til slutt opp 1,03 prosent til 815,01 poeng.Omsetningen var som ventet noe beskjeden.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.609 millioner kroner. Oljeprisen Brent-oljen steg, falt og steg igjen onsdag. Ved børsslutt i Oslo var Brent-oljen ned 0,50 prosent til 66,13 dollar fatet, mens WTI-oljen var ned 0,32 prosent til 59,78 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 64,79 dollar fatet ved børsens stengetid fredag.Statoil steg 1,009 prosent til 176,90 kroner, noe som er årsbeste og den høyeste noteringen siden 2014.Taperaksje revansjerte segSeismikkselskapet Polarcus fortsatte oppgangen onsdag og endte til slutt opp 18,11 prosent til 1,50 kroner på brukbart volum.Aksjen fortsatte oppgangen fra slutten av forrige uke da selskapet ble tildelt flere nye kontrakter.Det seneste året er aksjen ned 63 prosent.Marine Harvest med milliardoppkjøp Marine Harvest meldte fredag kveld at selskapet har inngått en avtale om kjøpav den canadiske lakseoppdretteren Northern Harvest. Prisen er 315 millioner canadiske dollar, som betales kontant. Det tilsvarer 2,1 milliarder kroner.Marine Harvest steg 1,18 prosent til 137 kroner onsdag.LPG-oppturLPG-rederiene notert på Oslo Børs opplevde en pen kursoppgang første handelsdag etter jul.BW LPG steg 4,83 prosent til 38,41 kroner, mens Avance Gas endte opp 4,76 prosent til 24,20 kroner.Data fra Reuters viser at India vil passere Kina som den største importøren av LPG denne måneden for før første gang.BoligoppturSelvaag Bolig var en av aksjene som steg mest onsdag med en oppgang på 6,41 prosent til 33,20 kroner.- Hadde jeg hatt nyttårsraketter i år, hadde nok en boligutvikler vært med der. Selvaag Bolig, kanskje, uttalte sjefstrateg Peter Hermanrud til Hegnar TV i forrige uke.Jan Petter Sissener sa til Finansavisen lørdag at Selvaag-aksjen er "penger på gaten". - Der betaler man 30 kroner for noe som er verdt 40, uten å betale noe som helst for virksomheten, uttalte han.Sæter-kjøpIfølge en børsmelding har investor Haakon Sæter kjøpt 200.000 nye aksjer i Element ASA, noe som gir ham en eierandel på 5,28 prosent. Det sendte selskapets aksjekurs opp 8,72 prosent til 3,49 kroner.RigghoppJohn Fredriksens riggbaby Northern Drilling endte onsdag opp 4,17 prosent til 62,50 kroner.Oppturen kom etter meldingen om det har blitt inngått en endelig avtale om at den halvt nedsenkbare riggen «West Rigel» har fått nye eiere for 500 millioner dollar.Northern Drilling har sikret seg to tilsvarende rigger for en mye mindre penge, noe som indikerer en høyere aksjekurs for selskapet.Pareto Securities mener ifølge DN at salget impliserer en pris på 76 kroner pr Northern Drilling-aksje.Kilder har tidligere fortalt til Hegnar.no at det er et finansielt partnerskap mellom Hayfin Capital Management og Breakwater Capital som har sikret seg riggen.Les også: Hentet 20 mrd. i juli: Er nå nært kjøp av West Rigel RecRec endte opp 4,55 prosent til 1,38 kroner onsdag i kjølvannet av at silisiumprisene fortsetter å stige.Den seneste uken er silisiumprisen i spotmarkedet opp 0,69 prosent til 17,57 dollar pr kilo, melder PV Insights, ifølge TDN Finans.Cxense-avtaleCxense ASA meldte at Dow Jones har signert en avtale for Cxense Maxifier-softwaren.Aksjen steg 1,79 prosent til 57 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs