Bosch kjøper kryptovalutaen IOTA

Bosch kjøper seg inn i IOTA, kryptovalutaen som en nordmann var med på å grunnlegge.

Bosch kjøper seg inn i IOTA, kryptovalutaen grunnlagt av nordmannen David Sønstebø, skriver E24.– Vi har jobbet med IOTA i mer enn et år nå, og er veldig interessert i IOTAs teknologi, som vi tror kan bli standarden for kommunikasjon mellom datamaskiner, sier Hongquan Jiang, investeringspartner i Robert Bosch Venture Capital (RBVC).Det er ikke kjent hvor mange mynter, såkalte tokens, Bosch kjøper, men det dreier seg om verdier for millioner av kroner.IOTA-stiftelsen er registrert og har hovedkvarter i Berlin, og eier selv fem prosent av alle utstedte IOTA-mynter. Verdien på disse tilsvarer 4,47 milliarder kroner.– IOTA-stiftelsen gjorde et unntak ved å selge tokens til Bosch ettersom vi har jobbet tett over lang tid. I fremtiden vil vi kun selge tokens om stiftelsen ikke trenger, sier Sønstebø til E24.