- Cognite er en uslipt diamant

Børs

Kjell Inge Røkkes Aker har nye og spennende selskaper i porteføljen.- (..) Noe av det aller mest spennende i 2017 har vært IT-selskapet Cognite, som vi etablerte sammen med John Markus Lervik, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen til DN.– Takket være et team med programmerere i verdensklasse går utviklingen i et tempo som jeg ikke har opplevd noe annet sted i Aker tidligere. Cognite er en uslipt diamant i Aker-porteføljen som vi har store forventninger til, sier han.Eriksen sier at Cognite allerede har etablert en dataflow-plattform for Aker BP, der Aker BP har tilgang til alle data, både i sanntid og historisk, for sine fem feltsentre. - Dette inkluderer alt fra trykk og temperatur på utstyret til vedlikeholdslogger og 3D-modeller. Plattformen har tilgang til 800.000 datapunkter i sekundet, og tusen milliarder datapunkter totalt. Til sammenligning har Google globalt cirka 60.000 søk i sekundet. Så vidt meg bekjent er det ingen oljeselskaper i verden som har tilgang på alle sine data, på én plattform, slik Aker BP har, sier Aker-sjefen til DN.

aker
Nyheter
Børs