Dale of Norway solgt til franske Rossignol

Det franske vintersportsmerket Rossignol har kjøpt Dale of Norway, men produksjonen på Dale i Hordaland skal bestå. 

– Rossignol matcher merkevaren, tradisjonene og produksjonsfokuset til Dale, og er etter min mening den ideelle partner for Dale fremover. De deler verdiene til Dale, og vil fortsette å produsere de verdensledende strikkeplaggene på Dale, sier Hilde Midthjell, administrerende direktør og eier av Dale of Norway i en pressemelding.Det er oppkjøpsfondsgruppen Altor, som tidligere også har eid Helly Hansen, som har kjøpt opp den tradisjonsrike strikkebedriften i Hordaland.Dale of Norway har hovedkontor i Dalekvam og har vært en hjørnestein i lokalsamfunnet siden etableringen i 1879. Ifølge Midthjell skal Rossignol også utvide produksjonen på Dale med sine egne strikkeprodukter.– Dette trygger arbeidsplassene på Dale bedre enn jeg ville klare som eier alene. Jeg er overbevist om at Dale med dette går en enda lysere fremtid i møte, sier Midthjell.Dale of Norway sysselsetter 62 personer ved hovedkontoret på Dalekvam og et salgskontor i USA. Rossignol er også en tradisjonsrik bedrift, om enn 30 år yngre enn Dale. Deres hovedkvarter ligger i de franske Alpene, nær Grenoble.– Strikkevarer er en viktig del av Rossignols kleskolleksjon, og Dale utfyller vår organisasjon med sin kompetanse og produksjonsekspertise, sier Bruno Cercley, administrerende direktør i Rossignol, i pressemeldingen.(©NTB)