Danske Bank tar også analysekostnadene selv

Gjør som Nordea. 

Stian Lysberg Solum

Torsdag morgen omtalte vi Nordea Asset Management som har besluttet å bære kostnadene forbundet med ekstern analyse selv , når MiFID II-direktivet trer i kraft.Også Danske Bank har besluttet å dekke kostnadene forbundet med ekstern investeringsanalyse selv.-Kostnadene vil ikke overføres til kunder, skriver banken i en melding.I likhet med Nordea har Danske Banks kostnader til investeringsanalyse inngått i det kundene betaler for gjennom transaksjonskostnader og kurtasje, men nå velger altså Danske å ta kostnadene selv.– For våre kunder betyr dette at de betaler mindre for samme høye investeringskvalitet, samtidig som kostnadsstrukturen blir mer gjennomsiktig, sier Paal Karstensen, leder for Wealth Management i Danske Bank.