Data Respons kjøper tysk selskap

Legger 9,8 millioner euro på bordet. 

Eivind Yggeseth/Finansavisen
Børs

Data Respons inngikk torsdag en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i det tyske selskapet EPOS CAT GmBh som har 100 ansatte og er basert i Ingolstadt. Selskapet er ledende leverandør av spesialisttjenester til bilindustrien. - Med denne transaksjonen fortsetter vi å styrke vår tilstedeværelse i Tyskland, det største markedet i Europa. EPOS CAT er en anerkjent leverandør av spesialisttjenester til bilindustrien. Selskapet tilbyr et bredt spekter av tjenester inkludert avanserte databaserte verifikasjons- og testløsninger for å støtte den kontinuerlige R&D prosessen, en kostnadseffektiv løsning som samtidig sikrer høy kvalitet i SW utviklingen. Spesialistkompetansen til EPOS CAT vil gi synergier og styrker Data Respons sin posisjon som en komplett teknologipartner for industriell digitalisering, IoT og smarte embedded løsninger, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons.- Data Respons deler de samme verdiene og visjon som vi har bygget vårt selskap på over de siste 17 årene. Begge selskapene utvikler og implementerer innovative fremtidsrettede teknologiløsninger i tett samarbeid med kundene. Oppkjøpet vil gjøre det mulig for oss å kapitaliserer på vår kompetanse og utvide til nye bransjer og markeder, sier Günter See, Administrerende direktør i EPOS CAT.EPOS CAT sikter på et driftsresultat på 2,6 millioner euro av en omsetning på 9,2 millioner euro i 2017.Ved gjennomføring av transaksjonen, betaler Data Respons et kontantvederlag på 9,8 millioner euro. Basert på selskapets driftsresultater de neste tre årene, vil ytterligere et beløp betales.Kontantvederlaget blir finansiert ved eksisterende cash, samt et nytt banklån på 85 millioner kroner. 

data respons
oppkjøp
Nyheter
Børs