Derfor fikk DNB skatterabatt

Skattefunn-støtten øker mest til store selskapene.

Børs

Store selskaper som DNB, Hydro, Yara og Kværner får redusert skatteregning gjennom statens største støtteordning for innovasjon, Skattefunn, skriver DN. Ifølge avisen har staten delt ut 20 milliarder kroner i innovasjonsstøtte, uten å sjekke verken kvalitet eller resultater av prosjektene.DNB får ti millioner i skatterabatt for å ha laget en ny digital lånetjeneste som skal gi kundene kjappere lån.– Pengene burde gå til selskaper som faktisk trenger dem, ikke til dem som allerede går med store overskudd, sier gründer Janne Sande Mathisen, som startet selskapet Smartfish sammen med ektemannen for 16 år siden. Den gangen fikk de god hjelp av Skattefunn.For fem år siden fikk store selskaper totalt en årlig støtte på 275 millioner kroner. I år opplyser Skatteetaten at tallet kan bli over en milliard til store selskaper alene.Skattefunn-støtte gis i form av tilskudd eller skatterabatt.– Skatteloven med tilhørende forskrift i dette tilfellet gir Forskningsrådet de nødvendige føringene og grunnlaget for å gjøre en kvalitetsmessig vurdering av en Skattefunn- prosjektsøknad, sier Sander J. Tufte, leder i Forskningsrådets avdeling for Skattefunn, til DN.

skattefunn
Nyheter
Politikk
Børs