- Det blir en mer turbulent tid

- Det kommer til å bli humpete, påpeker strategiteamet i SEB.

– Det er fire, fem, seks, syv år siden man begynte med kvantitative lettelser. Nå har barnet blitt så mange år, og det er på tide å sykle uten støttehjul. Det er det som kommer til å skje i 2018, sier sjefanalytiker Thomas Eitzen i SEB til DN.– Da blir det plutselig sånn at dersom noen mener det skal ned, så har de mulighet til å påvirke markedet, sier han.Strategiteamets sjefstrateg, Erica Blomgren, beskriver neste år som mer volatilt.– Det blir en mer turbulent tid i 2018. Det blir mer volatile markeder. Markeder skal få lov til å være markeder, legger sjefstrateg Erica Blomgren til.Strategene i SEB sier til DN at de imidlertid ikke venter dramatikk, og påpeker at grunnen til at sentralbankene nå går av banen, er fordi det går bra. Eitzen forklarer det som at verdensøkonomien nå skal få lov til å sykle uten støttehjul.– De lar oss sykle uten støttehjul fordi de tror det går bra. Det betyr at det kommer til å bli humpete, litt mer svinger på veien. Men det kommer til å gå bra, fordi verden går bra. Verden er klar for det, sier Eitzen til DN.Avisen skriver at SEB venter at veksten i verdensøkonomien vil ta seg videre opp til neste år, fra 3,8 prosent i år til 3,9 prosent neste år.