DNB Markets om Aker BP

Aker BPs annonserte investeringsplaner var mindre enn DNB Markets hadde ventet.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Aker BP annonserte før helgen planene for utvikling og drift av tre felt og samlede netto investeringer på åtte milliarder kroner. Dette var noe lavere enn DNB Markets' forventninger om investeringer på ni milliarder kroner.Samtidig ble de totale netto reservene for disse feltene oppgitt 126 mmboe, hvilket var noe lavere enn estimert.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Aker BP med et kursmål på 203 kroner pr aksje. Kursen endte fredag på 193 kroner pr aksje.«Samlet effekt på estimatet for netto underliggende verdi er på grunnlag av disse oppdateringene nøytral. Ser vi inn i 2018 venter vi at selskapet vil legge frem oppdaterte planer både for fase 2 på Johan Svedrup-feltet og for Garantiana-feltet», skriver meglerhuset.