Eiendomsinvestor på julehandel i Fred. Olsen Energy

Satser nær fem millioner på kriserammet riggselskap. 

Eiendomsinvestor Tore Eiklid har ifølge en rykende fersk aksjonæroversikt kjøpt 250.000 aksjer i riggselskapet Fred. Olsen Energy den seneste uken gjennom selskapet Zinober Invest.Dermed seiler han rett inn på 29. plass over de største aksjonærene i riggselskapet. Basert på forrige ukes snittkurs på 18,90 kroner, har Eiklid bladd opp rundt 4.7 millioner kroner for aksjeposten som gir ham en eierandel på 0,37 prosent. Fred. Olsen Energy er ned 44 prosent på Oslo Børs hittil i år. Eiklid er om mulig mest kjent for å ha kjøpt den tidligere kanadiske ambassedeboligen på Bygdøy sammen med flyarving Erik G. Braathen. I 2014 kjøpte han den praktfulle eiendommen som opprinnelig hadde en prisantydning på 120 millioner kroner, for 68 millioner kroner etter at den hadde ligget ute på markedet i to år. Nå jobber eiendomsinvestoren sammen med Solon Eiendom om å oppføre et svært eksklusivt leilighetskompleks på tomten.