Ekspert tror FlyViking-konkurs vil føre til økte flypriser i nord

Widerøe vil sannsynligvis øke prisene på de rutene der de tidligere konkurrerte med konkursrammede FlyViking, ifølge NHH-professor.

Børs

Fredag kom beskjeden om at styret i FlyViking hadde besluttet å legge ned driften fra midten av januar, etter kun åtte måneder på vingene. Årsaken var at det ikke var lønnsomt å drive videre, ifølge selskapet.Flyekspert og NHH-professor Frode Steen mener nedleggelsen er trist, men var likevel ikke overrasket over beskjeden.– Det er et fryktelig vanskelig konsept de har forsøkt seg på. Rutene de fløy var i stor grad i direkte konkurranse med Widerøe, som har anledning til å legge prisene på disse rutene så lavt de bare vil, sier Steen til E24.Han viser til at det ikke har vært noe problem å for selskapet å sette ned prisene på de konkurranseutsatte rutene, fordi selskapet kan gjøre stort sett hva de vil på de delene av rutenettet der de ikke har konkurranse.– Fremover vil vi nok se at prisene stiger i Nord-Norge, spesielt på de rutene hvor FlyViking har konkurrert mot Widerøe, sier NHH-professoren.(©NTB)

flyviking
konkurs
Nyheter
Børs