Euronav selger tankskip

Det USA-noterte tankrederiet selger sin eldste VLCC for konvertering til en FPSO.

Tankrederiet Euronav melder tirsdag at det har solgt den 2004-bygde VLCCen «Flandre» for 45 millioner dollar, eller om lag 374 millioner kroner, til en global tilbyder og operatør av flytende offshoreplattformer.Rederiet bokfører en gevinst på hele 20,3 millioner dollar, tilsvarende 169 millioner kroner, i inneværende kvartal på salget av det som var det eldste skipet i rederiets flåte av VLCCer. Fartøyet skal leveres til ny eier i løpet av desember og vil bli konvertert til en FPSO av hennes nye eier. «Flandre» forlater dermed den globale flåten av VLCCer. - Dette er en bemerkelsesverdig bragd for Euronav som samtidig oppnår to hovedmål for selskapet, sier konsernsjef Paddy Rogers i Euronav.- For det første, bidrar det til vårt flåtefornyelsesprogram ved å redusere alderen til flåten vår, noe som vil frigjøre kapital til moderne tonnasje. For det andre er dette det syvende fartøyet vi introduserer til et offshoreprosjekt, noe som ytterligere demonstrerer vårt rykte for å levere høykvalitets operasjonell tonnasje til offshore-sektoren, sier han.