Exmar får levert verdens første lekter-FSRU

Selskapet har også sikret seg en langsiktig kontrakt for den nye doningen. 

Exmar har tatt levering av verdens første lekterbaserte FSRU (flytende lagrings- og regassifiseringsenhet) fra Wison Shipyard i Kina, ifølge en melding fredag.Enheten kan lagre hele 26.000 kubikkmeter LNG. - Leveringen er en milepæl i Exmars historie da denne FSRUen er den første av en ny generasjon flytende regassifiseringsenheter, er lekterbasert og perfekt posisjonert til gi merverdi i mediumstore LNG-importprosjekter over hele verden på en rask, fleksibel og kostnadseffektiv måte, skriver selskapet i meldingen. Selskapet kan også meldte at det har sikret langsiktig arbeid med en anerkjent motpart som vil starte i midten av 2018. Det vil komme mer detaljer senere om denne kontrakten, opplyser selskapet.- Leveringen av FSRUen er et vitnesbyrd på Exmars forpliktelse til å kontinuerlig forbedre løsningene vi tilbyr til forsyningskjedeindustrien innen LNG. Jeg er veldig fornøyd og beæret over at det blitt sikret langsitkig arbeid til FSRUen i forkant av leveringen, sier konsernsjef Nicolas Saverys i Exmar.