Forland kompenseres for terminert kontrakt

Kontraktsterminering bidro til at Forland valgte å selge rederiet til Åge Remøy og hans to partnere. Nå får rederiet økonomisk kompensasjon. 

Det Bergen-baserte Forland-konsernet som tidligere var eid av Frode B. Forland, ble i høst overtatt av investeringsselskapet In Nord Vest AS som eies av Rem Offshore-gründer Åge Remøy, og investorene Magnus Roth og Torsteinn Mar Baldvinsson.Selskapet eier de to IMR subseafartøyene «Fugro Saltire» som ble bygget i 2008, og 2013-bygde «Forland Inspector», som utfører inspeksjon, vedlikehold og reparasjon under vann.Noe av bakgrunnen for at Remøy og hans to partnere har kommet inn på eiersiden, er at konsernet trengte kapitaltilførsel for å sikre videre drift etter at begge fartøyene opplevde å miste sine kontrakter.Les også:  Remøy blar opp 100 mill. for Forland Shipping «Fugro Saltire» skulle egentlig vært på kontrakt med Fugro Subsea Services til juli 2018, men i starten av august valgte det Nederland-baserte selskapet å terminere kontrakten ett år før tiden. Dermed gikk den av kontrakt første oktober.I halvårsrapporten til Forland Shipping fra første september ble det opplyst at rederiet jobbet for å få kompensasjon for tapet termineringen medfører.Torsdag opplyses det i en børsmelding at eierselskapet til fartøyet, Forland Subsea II, har blitt enig med Fugro Subsea om betingelsene for termineringen.Selskapene har blitt enige om at Forland Subsea II vil motta en kontantkompensasjon med ventet utbetaling i inneværende og neste kvartal, samt at Forland får eierskap til noe av utstyret på fartøyet.Størrelsen på kompensasjonen oppgis ikke.