Fremgang i forhandlingene med Kina

Børs

Den tiende forhandlingsrunden mellom Norge og Kina om en frihandelsavtale ble avsluttet før jul. Norske myndigheter sier det var en god fremgang i samtalene.Forhandlingene fant sted i Beijing mellom 18. og 20. desember og temaene som ble berørt var blant annet handel med varer, investeringer og handel med tjenester, veterinære krav, tekniske handelshindringer, konkurranse og tollspørsmål.Også forhandlingstekster og markedsadgangsspørsmål ble diskutert.– Kina er Norges viktigste handelspartner i Asia. En frihandelsavtale med Kina vil være svært viktig for norsk næringsliv og legge til rette for økt eksport av varer og tjenester til Kina. At det nå er fremgang i forhandlingene er gode nyheter for den videre prosessen, sier næringsminister Monica Mæland (H).Hun var selv i Kina i april i år i forbindelse med statsminister Erna Solbergs offisielle besøk. Da deltok også en rekordstor delegasjon fra norsk næringsliv med 240 representanter fra 120 norske bedrifter.I løpet av våren neste år vil den ellevte forhandlingsrunden finne sted i Norge.

kina
Nyheter
Børs