Funcom-rally etter utvidelse og emisjonsvarsel

Oslo Børs holder seg stabilt på plussiden i mandagens handel.Ved lunsjtider står hovedindeksen (12:00) i 796,18, etter en oppgang på 0,69 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,436 millioner kroner. Myrseth slår til- Både Flex LNG og Awilco LNG er doblingskandidater på 12-24 måneders sikt.  Begge rederiene gir en utmerket eksponering mot den ventede tilstramningen i spotmarkedet, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Flex LNG klatrer 3,70 prosent til 12,60 kroner mens Awilco LNG hopper 15,87 prosent til 5,33 kroner Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 63,63 dollar, opp 0,60 prosent.Statoil og Petróleo Brasileiro (Petrobras) har blitt enige om at Statoil kjøper en andel på 25 prosent i Roncador, et stort oljefelt i Campos-bassenget i Brasil.Transaksjonen nesten tredobler Statoils produksjon i Brasil, med attraktiv balansepris og muligheter for ytterligere verdiskaping for begge parter ved bruk av Statoils ekspertise innen økt oljeutvinning.Det samlede vederlaget omfatter en første betaling av USD 2,35 milliarder, pluss betingede betalinger som utgjør opptil USD 550 millioner. Det vil si at den første betalingen er på 19,67 milliarder kroner. De betingede utbetalingene kan komme opp i 4,6 milliarder kroner.Statoil klatrer 0,12 prosent til 169,60 kroner.Solon EiendomSøylen Eiendom-gründer Runar Vatne har gjennom selskapet Vatne Equity ifølge en melding inngått avtale om å tegne seg for 4.859.358 nye aksjer i Solon Eiendom til en kurs på 19,50 kroner, totalt rundt 95 millioner kroner.Provenyet fra transaksjonen vil gi selskapet ytterligere finansiering til å forfølge vekststrategien, kjøp av eiendomsprosjekter samt til generelle selskapsformål.Aksjen stiger 2,60 prosent til 19,70 kroner.Subsea 7Øyvind Mikaelsen går av som konserndirektør i Subsea 7 og vil forlate selskapet i andre kvartal 2018, går det frem av en melding mandag.Stuart Fitzgerald, som nå er Vice President for Strategy and Technology, er utnevnt til konserndirektør Strategy and Commercial, med tiltredelse 1. januar 2018.Aksjen stiger 2,32 prosent til 118,90 kroner.SeadrillFinansavisen kan fortelle at Seadrill kutter inntektsforventningene med nesten halvannen milliard de nærmeste årene. Selskapet tror riggmarkedet trenger mer tid på å komme i balanse.Aksjen faller 3,93 prosent til 2,20 kroner.FuncomFuncom etablerer et joint venture (JV) med Cabinet Group  for intellektuelle rettigheter, går det frem av en meldng mandag.Det er en kontantløs transaksjon der Funcom mottar 50 prosent eierandel i JVet og utsteder 22,3 millioner nye aksjer til Cabinet Group til kurs 2,6 kroner per aksje.Videre gjør Funcom en rettet kontantemisjon mot fondene Swedbank Robur Ny Teknik og Swedbank Robur Microcap, som begge driftes av Swedbank Robur Fonder AB, på 34 millioner aksjer, også til kurs 2,6 kroner per aksje.Funcom spretter opp 12,27 prosent til 2,47 kroner. Fred. OlsenEiendomsinvestor Tore Eiklid har ifølge en rykende fersk aksjonæroversikt kjøpt 250.000 aksjer i riggselskapet Fred. Olsen Energy den seneste uken gjennom selskapet Zinober Invest, og blitt 29. største aksjonær. Basert på forrige ukes snittkurs på 18,90 kroner, har Eiklid bladd opp rundt 4.7 millioner kroner for aksjeposten som gir ham en eierandel på 0,37 prosent. Aksjen stiger 2,20 prosent til 18,60 kroner. AteaAtea Finland forlenger ifølge en melding en rammeavtale med finske KL-Kuntahankinnat for fire nye år.Avtalen som har en total verdi på mellom 220 og 250 millioner euro, sender aksjen opp 0,88 prosent til 114,50 kroner. Cxense Cxense har inngått en partnerskapsavtale med Dow Jones, går det frem av en melding mandag.Avtalen gjelder utvikling og markedsføring av produkter basert på Cxenses datastyrings- og tilpassings-software til The Wall Street Journals største annonsører.Cxense stiger 3,20 prosent til 56,50 kroner.