Funcom utklasset alle - Myrseth-favoritt til værs

Flere aksjer steg mandag i kjølvannet av aksjekjøp, anbefalinger og andre nyheter. 

Hovedindeksen på Oslo Børs snek seg nesten over 800 poeng igjen mandag, men endte opp 1,07 prosent til 799,22.Det skjer i kjølvannet av positiv åpning på Wall Street og generelt stigende Europa-børser mandag ettermiddag. Det ble totalt aksjer og egenkapitalbevis for Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 63,62 dollar, opp 0,62 prosent.Statoil og Petróleo Brasileiro (Petrobras) har blitt enige om at Statoil kjøper en andel på 25 prosent i Roncador, et stort oljefelt i Campos-bassenget i Brasil.Transaksjonen nesten tredobler Statoils produksjon i Brasil, med attraktiv balansepris og muligheter for ytterligere verdiskaping for begge parter ved bruk av Statoils ekspertise innen økt oljeutvinning.Det samlede vederlaget omfatter en første betaling av USD 2,35 milliarder, pluss betingede betalinger som utgjør opptil USD 550 millioner. Statoil klatret 0,41 prosent til 170,10 kroner.Myrseth slår til- Både Flex LNG og Awilco LNG er doblingskandidater på 12-24 måneders sikt.  Begge rederiene gir en utmerket eksponering mot den ventede tilstramningen i spotmarkedet, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Flex LNG styrket seg 6,17 prosent til 12,90 kroner mens Awilco LNG hoppet 13,04 prosent til 5,20 kroner Solon EiendomSøylen Eiendom-gründer Runar Vatne har gjennom selskapet Vatne Equity ifølge en melding inngått avtale om å tegne seg for 4.859.358 nye aksjer  i Solon Eiendom til en kurs på 19,50 kroner, totalt rundt 95 millioner kroner.Provenyet fra transaksjonen vil gi selskapet ytterligere finansiering til å forfølge vekststrategien, kjøp av eiendomsprosjekter samt til generelle selskapsformål.Aksjen steg 2,08 prosent til 19,60 kroner.Subsea 7Øyvind Mikaelsen går av som konserndirektør i Subsea 7  og vil forlate selskapet i andre kvartal 2018, går det frem av en melding mandag.Stuart Fitzgerald, som nå er Vice President for Strategy and Technology, er utnevnt til konserndirektør Strategy and Commercial, med tiltredelse 1. januar 2018.Aksjen snek seg opp 4,04 prosent til 120,90 kroner.SeadrillFinansavisen kan fortelle at Seadrill kutter inntektsforventningene  med nesten halvannen milliard de nærmeste årene. Selskapet tror riggmarkedet trenger mer tid på å komme i balanse.Aksjen faller 5,24 prosent til 2,17 kroner.FuncomFuncom etablerer et joint venture (JV) med Cabinet Group  for intellektuelle rettigheter, går det frem av en meldng mandag.Det er en kontantløs transaksjon der Funcom mottar 50 prosent eierandel i JVet og utsteder 22,3 millioner nye aksjer til Cabinet Group til kurs 2,6 kroner per aksje.Videre gjør Funcom en rettet kontantemisjon mot fondene Swedbank Robur Ny Teknik og Swedbank Robur Microcap, som begge driftes av Swedbank Robur Fonder AB, på 34 millioner aksjer, også til kurs 2,6 kroner per aksje.Funcom spratt opp 20,45 prosent til 2,65 kroner og ble dagens børsvinner. Fred. OlsenEiendomsinvestor Tore Eiklid har ifølge en rykende fersk aksjonæroversikt kjøpt 250.000 aksjer i riggselskapet Fred. Olsen Energy  den seneste uken gjennom selskapet Zinober Invest, og blitt 29. største aksjonær. Basert på forrige ukes snittkurs på 18,90 kroner, har Eiklid bladd opp rundt 4.7 millioner kroner for aksjeposten som gir ham en eierandel på 0,37 prosent. Aksjen steg 9,89 prosent til 20,00 kroner. AteaAtea Finland forlenger ifølge en melding en rammeavtale med finske KL-Kuntahankinnat  for fire nye år.Avtalen som har en total verdi på mellom 220 og 250 millioner euro, sendte aksjen opp 1,76 prosent til 115,50 kroner. Cxense Cxense har inngått en partnerskapsavtale med Dow Jones , går det frem av en melding mandag.Avtalen gjelder utvikling og markedsføring av produkter basert på Cxenses datastyrings- og tilpassings-software til The Wall Street Journals største annonsører.Cxense endte opp 4,11 prosent til 57,00 kroner. NelNel Hydrogen Solutions har mottatt en innkjøpsordre  på en kombinert hydrogenproduksjon og fyllestasjon i Estland, opplyser selskapet.Kontrakten er på 4,5 millioner euro, tilsvarende 44 millioner kroner.Selskapet er også tildelt 20 millioner kroner fra Enova for å utvide det norske hydrogennettverket med to hydrogen-tankstasjoner i Akershus.Nel endte i røde 0,85 prosent til 3,48 kroner. AvocetAvocet Mining har mandag inngått en avtale om å selge alle sine eiendeler i Burkina Faso, opplyser selskapet i en melding. Ifølge Avocet inkluderer dette gullgruven Inata, i tillegg til fordringer fra Balaji-konsernet til et totalt vederlag på fem millioner dollar. Aksjen steg til slutt 3,06 prosent til 2,02 kroner. AegaKonstituert konsernsjef og finansdirektør Markus H. Enge i Aega ASA har levert oppsigelse. Det skjer etter at en foreslått rettet emisjon og utstedelse av tegningsretter ikke fikk tilstrekkelig støtte på dagens generalforsamling. Aega endte ned 2,41 prosent til 81 øre.