Fyrverkeri for 300 mill. går til værs på nyttårsaften

Fyrverkeri for 300 millioner kroner fyker til værs nyttårsaften, men lønnsomheten er fallende. 

Foto: Scanpix
Børs

(Finansavisen): - Det er ikke tvil om at været har mye å si for salget. Slik det ser ut nå, ser det ganske bra ut, sier Bjørn Tore Bergmann, daglig leder og medeier i Festival Fyrverkeri.Det Kristiansand-baserte selskapet er den største leverandøren av fyrverkeri i Norge, og hadde i fjor driftsinntekter på 55,3 millioner kroner, som er svakt ned fra året før.- Rundt 95 prosent av inntektene våre kommer fra salget i forbindelse med nyttårsaften, forteller Bergmann til Finansavisen.Totalt er det ventet at nordmenn vil svi av rundt 300 millioner kroner på fyrverkeri nyttårsaften.Importerer alt fra KinaI fjor endte resultatet før skatt ifølge avisen på 0,9 millioner kroner, som gir en resultatmargin på svake 1,6 prosent. Året før endte resultatmarginen på 2,7 prosent.- Det er ikke tvil om at det er tøft. Det er mye kostnader knyttet til transport av varer, og ikke minst oversjøisk transport fra Kina.Bergmann forteller til Finansavisen at alt av fyrverkeriet importeres fra Kina.99 prosentSvea Fyrverkerier ble etablert i 1997 av Anders Sture, som også eier 100 prosent. Selskapet hadde driftsinntekter på 44,5 millioner kroner i fjor, en svak nedgang fra året før. For Svea Fyrverkerier utgjør salget i forbindelse med nyttårsfeiringen 99 prosent av omsetningen. - I år ser det ut til at det blir ok vær i hele landet. Men det vil slå negativt ut at nyttårsaften er på en søndag da mange av utsalgsstedene holder stengt, sier Sture til avisen.Med et resultat før skatt på 4,5 millioner i fjor, ga det en resultatmargin på 10 prosent, som er ned fra 18 prosent året før.- Det er tøff konkurranse og varene blir dyrere for hvert år. Marginene presses langsomt ned, sier Sture til Finansavisen.

fyrverkeri
nyttårsaften
Nyheter
Børs