Går det mot børsrally før jul?

Brian Cliff Olguin

I løpet av den siste måneden har hovedindeksen på Oslo Børs falt nesten fire prosent. Sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea tror det kan være tegn på at investorene sikrer seg gevinst. I et intervju med TDN Direkt utelukker han likevel ikke at børsen får et oppsving rundt juletider.- Jeg vil tippe at det kommer noe. Nå har det vært litt tilbakegang de siste dagene, og for meg ser det ut som ren gevinstsikring. Man ser det globalt også, det er mye IT som har gått litt tilbake, og det er typisk det som har gått best i perioden. Hvis man ser på utsikter til økonomisk vekst i selskapsinntjening ser det veldig bra ut, og det vil overraske meg hvis vi ikke får noe igjen i form av oppgang i det norske markedet, sier han til TDN Direkt.Rein minner om at prisingen i det norske aksjemarkedet er nokså høy. I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 783,98 poeng, ned 0,30 prosent.- Prisnivået i det norske markedet er dyrt. Hvis man skal sammenligne med historisk prising så er emerging markets og Asia relativt billig, og USA, energi og Oslo Børs relativt dyrt. Men man skal ikke legge for mye i høy prising, siden markedet har et høyt innslag av energi, og globalt sett er energi relativt høyt priset siden man regner med at inntjeningen ikke er normalisert på grunn av det kraftige oljeprisfallet, og ergo så får man en litt lik utvikling på Oslo Børs, sier Rein


Les også