Gir 140 mill. til barna: - Det var en romjulsgave

Protector-sjef Sverre Bjerkeli gir 50 prosent av aksjene i Hvaler Invest til sine to barn.

Eivind Yggeseth
Børs

I forbindelse med arveoppgjør knyttet til adm. direktør Sverre Bjerkeli og hans to barn er eiendomsretten til 50 prosent av aksjene i Hvaler Invest AS overført til hans barn, som etablerer hvert sitt selskap Djupeklo Invest AS og Fjellhammer Invest AS, opplyser Protector Forsikring i en børsmelding. Adm. direktør har gjennom en A-aksje kontrollerende stemmerett over alle aksjer. Ingen aksjer vil bli solgt i forbindelse med endringen, heter det.- Det er ikke noen annen grunn til at jeg overfører eiendomsretten enn at det er en del av et arveoppgjør. De har jo foreløpig ikke disposisjonsrett, sier Bjerkeli, ifølge DN.Han forteller at barna må begynne å venne seg til tanken på at de etter hvert skal ta over disposisjonsretten.Gjennom Hvaler Invest eier Bjerkeli 3.186.809 aksjer i Protector, tilsvarende 3,70 prosent av aksjene. Med torsdagens sluttkurs skriver DN at det betyr at hver av barna får en papirgevinst på 70 millioner kroner.Protector-toppsjefen avviser at det var noen spesiell grunn til at han overfører aksjene til barna før nyttår.- Det er ingen spesiell grunn til timingen. Det var en romjulsgave, sier han til DN. 

sverre bjerkeli
Nyheter
Børs