Tore Gjedebo. Foto: Finansavisen

Grunnlegger selger seg ut av HitecVision

- Vi tror timingen nå er bra med en olje- og gassindustri som er i bedring

Oppkjøpsfondet HitecVision ble startet i Stavanger i 2002 av Ole Ertvaag og Ola Sætre med Jon Gjedebo i ryggen.Ertvaag har, ifølge DN, jobbet for Gjedebo siden 1990, men nå brytes det tette forholdet mellom Gjedebo-familien og Ertvaag, skriver Dagens Næringsliv.– Vi har bestemt oss for å selge oss ut av HitecVision. Vi tror timingen nå er bra med en olje- og gassindustri som er i bedring. Det er muligheter både for selger og kjøper, sier Tore Gjedebo, sønn av Jon Gjedebo, til avisen.DN anslår at Gjedebo-familiens eierandel i HitecVision er verdt mellom 600 og 900 millioner kroner.Trist Samarbeidet mellom Gjedebo og Ertvaag skal ikke ha gått helt knirkefritt.– Det er ikke et ideelt samarbeid. Det er forskjell på personligheter, sier Tore Gjedebo til DN. Ole Ertvaag synes det er trist at Gjedebo-familien vil selge aksjene. – For det første respekterer jeg den beslutningen som er tatt. Jeg respekterer og forstår han. Men jeg synes det er trist. Jon Gjedebo er min helt. Alt jeg har lært, har jeg lært av ham. Det er et kapittel som nå er over. Det gode er at det ikke berører HitecVision, sier Ole Ertvaag til DN.På DNs spørsmål om hva han synes om betegnelsen om at samarbeidet ikke er ideelt, svarer Ertvaag følgende:– Det får stå for hans regning. Uansett om det er ideelt eller ikke, har vi sammen skapt store verdier. Så forferdelig kan det ikke ha vært, svarer Ertvaag som vil vurdere å benytte forkjøpsretten sin på aksjene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også