H&M-høvdingen kjøper aksjer for milliarder

En av Sveriges rikeste støttekjøper.

H&M stupte på børsen  i Stockholm fredag etter skuffende salgstall for 4. kvartal.I et ellers stigende marked fortsatte aksjen ned 3,0 prosent mandag. Etter oppgang tirsdag er aksjen ned igjen så langt i dagens handel.Nedgangen er nærmere bestemt 1,7 prosent til 170,40 svenske kroner.DNB Markets reagerte i går med å vrake sin kjøpsanbefaling på aksjen.Høvdingen støttekjøperDagens utvikling skjer til tross for at H&Ms storeier og styreleder Stefan Persson via selskapet Ramsbury har kjøpt totalt 20 millioner aksjer i perioden 15.-19. desember.Affärsvärlden estimerer utlegget til rundt 3,4 milliarder svenske kroner, og viser til den svenske Finansinspektionens innsynsrapportering.Etter dette kontrollerer Stefan Persson og familien ifølge nettstedet nesten 492 millioner B-aksjer, samt drøye 194 millioner A-aksjer i H&M.Eierandelen har ifølge eierdatabasen Holdings dermed økt fra 40,3 til 41,5 prosent kapitalmessig, mens Persson-familien nå kontrollerer 71,6 prosent av stemmene i H&M.