Herbjørn Hansson med 305.000 eiendomsaksjer

Skipsreder Herbjørn Hansson inn på eiersiden i Solon Eiendom. 

Skipsreder Herbjørn Hansson satser nå på eiendom etter å ha tapt 35 millioner kroner på ett døgn på New York-børsen forrige uke, skriver Dagens Næringsliv. Mandagens aksjonæroversikt viser at Hansson gjennom familieselskapet High Seas har 305.000 aksjer. Basert på forrige uke snittkurs på 19,20 kroner tilsvarer det et utlegg på 5,8 millioner kroner for Solon-aksjene. Dermed tar Hansson plass som 16. største aksjonær i selskapet, med en eierandel på 0,63 prosent, ifølge avisen. Mandag ble det også kjent at Søylen Eiendom-gründer Runar Vatne har gjennom selskapet Vatne Equity inngått avtale om å tegne seg for 4.859.358 nye aksjer i Solon Eiendom til en kurs på 19,50 kroner, totalt rundt 95 millioner kroner.Provenyet fra transaksjonen vil gi selskapet ytterligere finansiering til å forfølge vekststrategien, kjøp av eiendomsprosjekter samt til generelle selskapsformål.